Breaking news mondial. MITA la cel mai inalt nivel? Angela Merkel i-a oferit lui Trump 877 mn de lire sterline pentru a da undă verde pentru conducta UE-Rusia

GERMANIA i-a oferit lui Donald Trump 877 de milioane de lire sterline pentru a-l convinge pe fostul președinte american să anuleze sancțiunile împotriva gazoductului Nord Stream 2 al Rusiei.

Ministrul german al economiei, Olaf Scholz, a ridicat anul trecut perspectiva utilizării banilor contribuabililor pentru a subvenționa importurile americane de gaze lichide pentru a împiedica Washingtonul să impună măsuri punitive proiectului. Propunerea – denumită „afacere murdară” de către mililitanții de mediu – a fost depusă într-o scrisoare personală adresată secretarului Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, din august 2020. Nota, obținută de Environmental Action German, prevede: „Guvernul german este foarte preocupat de cele mai recente măsuri de sancționare anunțate de Departamentul de Stat și de evoluțiile legislative din Congres cu privire la Nord Stream 2.

Citiți și:  SE RUPE frontul anti-Rusia în Uniunea Europeană

„Acestea vor pune în pericol finalizarea construcției și funcționării Nord Stream 2 și vor încălca profund suveranitatea energetică europeană.

„Multe companii din Germania, Europa și nu numai se confruntă cu o mare insecuritate în ceea ce privește activitățile lor pe Nord Stream 2 și sunt amenințate cu ruina în unele cazuri.

„Guvernul german, precum și partenerii noștri europeni resping ferm sancțiunile extrateritoriale ale SUA, precum și presiunile directe din partea administrației AMERICANE”.

Într-o așa-numită „non-hârtie”, dl Scholz și-a propus să pompeze 1 miliard EUR din banii contribuabililor pentru finanțarea proiectelor de gaze naturale lichefiate din SUA.

Banii urmau să fie cheltuiți pentru dezvoltarea GNL în Wilhelmshaven și Brunsbuettel pe coasta Germaniei de la Marea Nordului.

Citiți și:  FARA PRECEDENT. Undă de şoc trimisa de GERMANIA în Europa! Veste teribilă pentru Vladimir Putin

În schimb, Washingtonului i s-a cerut să permită „construirea și exploatarea nestingherită a NordStream 2”.

Gazoductul, care trece prin Marea Baltică, urmează să dubleze livrările de gaze naturale din Rusia către Germania.

Proiectul este aproape de finalizare și este destinat să transporte 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an între cele două țări.

Sursa: express.co.uk

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!