Breaking News! Modificări substanțiale la LEGEA PENSIILOR. Ce pățesc actualii pensionari și la ce vârstă vei putea ieși la pensie

Noua formulă pentru Legea pensiilor a trecut de Senat și a ajuns în Camera Deputaților. Față de forma inițială, aceasta prezintă câteva amendamente ce vizează anumite categorii de pensii.

Noua Lege a pensiilor a trecut de Senat și a ajuns în Camera Deputaților, acolo unde va primi votul final, aceasta fiind adoptată cu câteva amendamente față de forma inițială. Noile amendamente vizează formula de calcul, dar şi vârsta de pensionare.

Unul dintre acestea prevede că „în sistemul public de pensii este considerată perioadă asimilată cea în care asiguratul a beneficiat, începând cu 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau în cazul copilului cu handicap de până la 7 ani.”, potrivit legestart.ro.

Citiți și:  Este răsturnare totală de situație! Bomba privind MAJORAREA PENSIILOR

Au fost aduse modificări și la pensia de urmaș, în locul sintagmei „pensionatul urmaș” fiind acum „copilul beneficiar al pensiei de urmaș”.

„În sistemul public de pensii plata indemnizației/pensiei pentru însoțitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cazuri: copilul beneficiar al pensiei de urmaș, prevăzut la art. 75 lit a), care a împlinit vârsta de 16 ani și nu face dovada continuării studiilor.”

Proiectul de lege precizează că nicio pensie în plată nu va scădea. În cazurile în care, în urma recalculării conform noilor condiții, ar rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată.

Citiți și:  E OFICIAL! Se schimbă vârsta de PENSIONARE pentru acești români!

În plus, potrivit noii legi, vârsta standard de pensionare, stagiul minim sau stagiul complet de cotizare nu se modifică în niciun fel. Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați şi de 63 de ani pentru femei.

Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați. Stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

56 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile