Breaking News! Ministrul Vela, anunţ bombă înainte de Paşte! Decizia luată de autorităţi


Anunţ important făcut marţi seară de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, măsurile luate în vederea Sfintelor Sărbători de Paşte.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine marţi, începând cu ora 19:30, declaraţii de presă, la sediul MAI.

“Am avut în vedere că foarte mulți români vor sărbători Sfintele Paști la sfârșitul acestei săptămâni. Având în vedere numărul mare de cetățeni de religie ortodoxă, pentru a nu există riscul infecțiilor cu coronavirus, MAI vine în ajutorul Bisericii Ortodoxe. Vom ajută la împărțirea sfintelor paști, precum și a luminii sfinte aduse de la Ierusalim.

Astăzi am semnat, împreună cu Preafericitul Daniel, un acord de susținere și sprijin pentru stabilirea unor acțiuni comune cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Pâinea binecuvântată numită paști, sfințită în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor vineri, 17 aprilie, și sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 07 – 17 în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afară locașurilor de cult.

Credinciosul va scrie în declarația pe propria răspundere „pentru ridicarea sfintelor paști” și va trece numele locașului de cult.

Angajații parohiilor și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale și a prevederilor din ordonanțele militare, având că semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

Distribuirea sfintei lumini aduse de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și a patrulelor MAI aflate în misiune sâmbătă.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, respectând regulile de distanțare socială, evitându–se grupurile mai mare de 3 persoane. Acestea vor putea duce apoi sfânta lumina tuturor vecinilor”, a declarat Vela cu privire la Ordonanța Militară numărul 9.

Ştire în curs de actualizare …

Vela a anunţase deja că va fi emisă o nouă ordonanţă militară, prin care se vor face anumite clarificări cu privire la sărbătorile pascale, a transmis, marţi, la Azuga, ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Astăzi sau mâine (marţi sau miercuri – n.red.), dar nu noi restricţii. Noi excepţii. Să privim jumătatea plină a paharului. O să clarificăm şi acest lucru (nemulţumirile oamenilor că nu se pot duce la cimitire- n. red.). Cu părere de rău că toţi, suntem afectaţi în acest moment şi în preajma acestor sărbători. E de preferat să suferim puţin acum, ca să avem începând de anul viitor şi sănătate şi pe cei dragi alături de noi şi să sărbătorim paştele sănătoşi şi optimist legat de viitorul naţiunii române”, a anunţat marţi dimineaţă ministrul de Interne.

Vela le-a mulţumit românilor că au înţeles situaţia şi că au respectat, în mare parte, măsurile stabilite de autorităţi.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu