Breaking News: Ministrul de Interne anunta masuri EXTREM de dure!

Lucian Bode doreşte modificarea legii pentru sancţionarea mult mai strictă a unităţilor comerciale din România care nu respectă anumite reguli impuse de autorităţi. Acestea s-ar putea trezi direct cu activitatea suspendată dacă sunt prinse cu nereguli de trei ori.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, anunţă un nou proiect de lege ce va genera, fără îndoială, nemulţumiri în rândul patronilor de localuri din România. Oficialul nu este mulţumit de sancţiunile care sunt aplicate, în prezent, acestor unităţi în cazul în care nu respectă normele COVID.

Activitate suspendată pentru restaurantele sau barurile care nu respectă normele de protecţie
Mai exact, ministrul de Interne îşi doreşte modificarea legii astfel încât agenţii economici care sunt prinşi de trei ori că încalcă normele de protecţie împotriva COVID-19 să se aleagă cu suspendarea activităţii. Această decizie ce vizează, printre altele, şi restaurantele sau barurile din România, ar putea ajunge săptămâna aceasta pe agenda Parlamentului, spune Bode.

„O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat prioiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate.

Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat Lucian Bode pentru Digi24.

Plan de rezervă dacă Parlamentul nu modifică legea
Ministrul a subliniat că suspendarea activităţii ar urma să aibă loc pentru o perioadă de două săptămâni.

Lucian Bode recunoaşte faptul că Parlamentul ar putea să nu modifice legea în sensul dorit de el şi afirmă că există şi un plan de rezervă în acest sens: o ordonanţă de urgenţă.

„Am avut o discuție cu prim-ministrul Florin Cîțu si intenționam să venim cu o OUG”, a mai precizat ministrul de Interne.

Lucian Bode a mai spus că, în acest weekend, oamenii legii au efectuat peste 5.000 de controale în localuri şi au aplicat zeci de amenzi. Unele dintre unităţile sancţionate nu se aflau la prima abatere de acest fel.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!