Breaking news. Măsuri URGENTE după incendiul de la ”Matei Balș”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat sâmbătă o serie de măsuri, după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”.

Printre măsuri se află programarea la vaccinare, în februarie, doar a persoanelor vârstnice și cu boli cronice, precum și înființarea unui fond pentru problemele din infrastructura sanitară.

Fondul național pentru siguranța pacienților va fi finanțat din bani europeni și de la buget și va fi folosit pentru îmbunătățirea infrastructurii din spitale, în special securitatea la incendii, la cutremure și la infecțiile nosocomiale.

Vârstnicii şi bolnavii cronici, prioritari la vaccinare
Ministrul a declarat sâmbătă seară că măsura programării la vaccinare a persoanelor vârstnice și a celor cu boli cronice este justificată de faptul că 85% dintre decese sunt persoane peste 65 de ani, iar peste 91% persoane care aveau deja boli cronice.

Vlad Voiculescu a mai anunțat înființarea de servicii de informare în fiecare spital, unde rudele să comunice cu cei internați.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a mai declarat sâmbătă seară că este nevoie de măsuri urgente în sistemul sanitar.

”Avem nevoie de câteva măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii precum cea de la ”Matei Balș” și de la Piatra Neamț și din alte spitale din țară să nu se mai întâmple(…). Marți vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate de la ultimul raport, de la controalele din noiembrie 2020”, a mai spus ministrul.

Sursa: antena3.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu