BREAKING NEWS! MASURI NOI dispuse de ministrul de Interne. Ce se va întâmpla în SPITALE


Grupul de Comunicare Strategică anunţă noi măsuri privind combaterea răspândirii epidemiei de coronavirus, potrivit unui ordin avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de marţi, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

„De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Citiți și:  Alerta medicala! A apărut un alt Coronavirus, tot de la lilieci si tot din China. Virusul nu a fost raportat!

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Până în prezent, în România au fost înregistrate 576 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus şi cinci decese.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

292 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile