Breaking News: Iohannis a făcut cel mai cumplit anunț: Acest lucru nu e posibil

Klaus Iohannis a făcut astăzi noi declarații în cadrul unei conferințe. Toți românii sunt vizați. Președintele a subliniat importanța măsurilor de prevenire, în contextul unui nou bilanț îngrijorător. Președintele a spus că ne dorim cu toții revenirea la o viață normală, însă acest lucru nu este încă posibil.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a trimis către Parlament informarea privind acţiunile şi iniţiativele pe care le-a avut în perioada stării de urgenţă, care a fost instituită pe întreg teritoriul ţării ca urmare a pandemiei COVID-19, prin cele două decrete semnate pe 16 martie şi, respectiv, 14 aprilie.

„Documentul propune o serie de măsuri să îmbunătățească pe viitor capacitatea de raspuns a statului în fața unor provocări similare.

Ne aflăm astăzi la a aproape jumatate de an de la momentul în care OMS recunoștea riscurile majore reprezentate de epidemia de coronavirus. Noul coronavirus a schimbat radical viețile tuturor si a pus la încercare sistemele de sănătate și economice de pe intregul mapamond.

Pericolul unei răspândiri masive a virusului a putut fi evitat doar prin adoptarea de masuri ferme. România a acționat la timp și eficient. Unica rațiune a fost evitarea unui scenario negru care ar fi fost inevitabil în condițiile în care Romaânia nu avea stocuri medicale pentru situații de urgență.

De asemenea, am luat în considerare una dintre caracteristicile esențiale: existența uneia dintre cele mai masive diaspore”, a transmis Klaus Iohannis.

Evoluția situației epidemiologice
„Evoluția situației epidemiologice la nivel național a condus la constatarea unor probleme majore. Mai mult, pandemia a scos la iveală o serie de fragilități sistemice, precum o economie națională puternic dezechilibrate și o capacitate administrativă redusă.

În pofide acestor condiții, instituțiile implicate au reușit prin implementarea unor măsuri dure, să diminueze efectele negative ale epidemiei. Acest lucru ar fi fost imposibil fără profesionalismul și dedicare personalului medical. Prin efortul celor linia I a fost evitată o criză sanitară de proporții și au fost salvate vieți omenești.

Deși restricțiile impuse au fost fără precedent, justețea acestora a fost întărită de comportamentul cetățenilor.

Pe durata stării de urgență, m-am consultat constant cu Guvernul, cu autoritățile pentru a afla direct problemele cu care se consultă. Toate aceste evenimente au fost anunțate în mod transparent iar rezultatul a fost de fiecare dată comunicat în mod public.

România s-a dovedit a fi una dintre țările cu capacitatea de a gestiona riscurile COVID-19.

Datele statistice de la nivel mondial relevă că, deși nu dispune de resursele altor state europene, România a gestionat eficient această criză sanitară”, a conchis Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.