BREAKING NEWS! Iohannis a dat OK-ul: A promulgat o LEGE de maxima importanta

Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie. Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora.

Legea, adoptată în 8 iulie de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, prevede că în anul 2020 alegerile locale vor avea loc duminică, 27 septembrie.

De asemenea, legea stabileşte toate mpsurile speciale care se iau în acest an – reducerea numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor, posibilitatea înregistrării candidaturilor în format electronic şi alte detalii despre organizarea scrutinului.

USR îi cerea să amâne promulgarea legii

Citiți și:  Lovitură IN PLIN pentru Klaus Iohannis. E cutremur pe scena politică

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a făcut joi un apel la reponsabilitate politică și susține că președintele Klaus Iohannis ar trebui să cheme urgent la consultări toate partidele și să decidă amânarea alegerilor. El își fundamentează apelul pe datele oficiale pe care guvernul și-a fundamentat prelungirea stării de alertă conform cărora vor fi 1.600 cazuri noi pe zi în august și o creștere exponențială a cazurilor noi de coronavirus în perioada următoare.

„În acest scenariu asumat oficial de Guvern mi se pare o IRESPONSABILITATE să se organizeze alegeri locale în 27 septembrie.

Oricât de mult am vrea să scăpăm de PSD-iști din primării, la Pitești și în multe alte locuri, SĂNĂTATEA oamenilor trebuie să fie pe primul loc. O lună și jumătate de precampanie și una de campanie în 3000 de localități, ziua votului cu 200.000 de oameni în aceeași camera pentru 16 ore pe zi în comisiile din cele 19.000 de secții de votare ar duce la o catastrofă.

Citiți și:  Este REVOLTA pe scena politica. Klaus Iohannis, lovitura momentului!

O să discut și cu colegii mei din USR-PLUS, probabil sunt discuții și în celelalte partide, dar pănă ajung partidele la o concluzie Președintele Klaus Iohannis are un rol esențial acum – trebuie să cheme la consultări URGENT toate partidele parlamentare, medici și epidemiologi și să decidă amânarea alegerilor”, spunea deputatul USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *