Breaking news! Iohannis a anunțat ce s-a DECIS in legatura cu anul scolar. Anunțul care vizează milioane de elevi


Pandemia de coronavirus a lovit crunt România. Numărul oamenilor infectați a trecut de 11.000, în timp ce peste 500 de oameni au încetat din viață. În acest context, președintele Klaus Iohannis a avut o nouă întâlnire importantă cu cei din Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Educației, Monica Anisie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și șeful DSU, Raed Arafat.

Iohannis, anunț de ultimă oră

Imediat după ședință, Iohannis a venit cu primele dezvăluiri. „Am finalizat o întâlnire cu premierul și cu mai mulți miniștri. Am evaluat câteva teme foarte importante. Vreau să prezint deciziile la care am ajuns împreună. Prima temă a fost cea cu școlile. Activitatea fizică este suspendată pe durata stării de urgență.

Să fim foarte conștiență că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că trebuie să ne relaxăm și că epidemia va dispărea. Nu este așa. Nu putem vorbi despre o relaxare sau o încetinire. Să ținem cont însă de câteva lucruri simple. Dacă elevii s-ar duce la școală ar fi două riscuri mari. Să ducă boala la școală sau de la școală acasă. Am dorit să știm și ce fac alte țări.

O serie de țări nu mai vor să redeschidă școlile. Am dorit și să aflăm ce se întâmplă unde s-au deschis școlile. În franța nu a fost bine. Zeci de elevi au fost testați pozitivi, iar unii dascăli au ajuns la terapie intensivă. S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor grădinițele școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Va fi învățământ la distanță. Până pe 12 iunie se vor încheia mediile cu notele de până acum.

În privința celor care au examene vor fi măsuri speciale. Așa vom evita riscuri majore. Nu se poate respecta distanțaea între elevi. S-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Nea’ turnator, Petrov spunea pe buna dreptate, ca “școala românească scoate tâmpiți”, insa acum, dupa Pandeprostia de Coronovirus, nu-i va mai scoate nici pe aia, pt ca va fi definitiv ingropata de securisti, globalisti si neomarxisti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.