Breaking News. Incendiu puternic la Matei Balș din Capitală. PATRU MORTI. A fost activat Planul Roșu. UPDATE

Breaking News. Incendiu la Institutul Matei Balș din Capitală. A fost activat Planul Roșu. Incendiul a izbucnit la parterul spitalului, unde sunt internați pacienți cu COVID-19.

Breaking News. Incendiu puternic la Institutul Matei Balș din Capitală. A fost activat Planul Roșu. Incendiul a izbucnit în jurul orei 5.00, la parterul spitalului, la Pavilionul 5.

Update 6. Raed Arafat. La 5.05 a fost declanșat Planul roșu, cu forțe mobilizate d ela ISUBIF, Spitalul Floreacsa, Ambulanța, Poliția, Jandarmeria. Au fost informați premierul, ministrul de Internel și al Sănătății.

Ministrul Bode e la centrul de intervenție. Incendiul este lichidat, intervenția s-a terminat, nu mai avem avem persoane în stare critică. Rămâne problema investigării cauzelor incendiului. Nu vom specula la acest moment. Nu există persoane afectate grav de incendiu în afara celor 4 decedați. Nu era secție de Terapie Intensivă.

Update 5. Încă o persoană a decedat. Numărul morților a ajuns la patru.
Update 4. La Spitalul Victor Babeș din Capitală au fost transferați primii patru pacienți. Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a anunțat că unitatea medicală poate prelua până la 36 de pacienți.

Update 3. Toate spitalele din București care tratează pacienți cu COVID-19 s-au mobilizat pentru a primi pacienții de la Institutul Matei Balș. Medicii și asistenții medicali au fost chemați de acasă.

Update 2. Ministerul Sănătăţii anunţă că trei persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase ”Matei Balş” din Capitală. „Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare”, se arată într-o informare a MS. Cei trei pacienți erau internați la parterul spitalului.

Update 1. Peste 120 de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați și urmează să fie transferați la alte unități medicale.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că a fost activat Planul Roșu. Arafat a mai spus că la fața locului acționează toate resursele disponibile pentru salvarea pacienților: ambulanțe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, descarcerare.

Acesta a mai spus că nu sunt victime. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a deplasat și el la fața locului. Acesta a spus că există condiții pentru transferul pacienșilor la alte unități medicale. Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul. Reprezentanții Inspectoratului de Urgență (ISU) au transmis că focul a fost localizat.

Breaking News. Incendiu puternic la Institutul Matei Balș din Capitală
„La nivelul ISU București Ilfov a fost declansat Planul Rosu. Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire cu regim de inaltime P+3, pe doua laturi. Au fost constituite echipe de cautare si salvare a persoanelor si se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane”, a precizat ISU București Ilfov.

Știre în curs de actualizare

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *