Breaking news în scandalul momentului! Kelemen Hunor cere DEMITEREA URGENTA a ministrului Carmen Dan dupa incidentele de la Valea Uzului

Președintele UDMR Kelemen Hunor îi cere premierului Viorica Dăncilă să o revoce pe Carmen Dan de la Ministerul de Interne.

„Autoritățile române nu au fost capabile să asigure ordinea, iar din această cauză au avut loc acte de violență și agresiune fizică în incinta și în preajma cimitirului eroilor din Valea Uzului. Solicităm doamnei premier să îi elibereze din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan și pe prefectul județului Harghita”, cere Kelemen Hunor.

Totodată liderul Uniunii a făcut apel autorităților să-i identifice imediat și să-i tragă la răspundere „pe cei care au recurs la agresiune fizică, s-au comportat într-un mod barbar, au pătruns cu forța în cimitirul eroilor din Valea Uzului, au distrus poarta de acces, au rupt crucile de pe morminte, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunității maghiare”.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a reiterat faptul că, maghiarii care au format un lanț uman în jurul cimitirului „au protestat pașnic față de ilegalitățile comise de primarul localității Dărmănești, fapte care, în ultimele zile, au fost confirmate și de autoritățile românești”. „Maghiarii care au format un lanț uman în jurul cimitirului nu au instigat la violență și nu au provocat tensiune, au protestat doar față de denigrarea memoriei eroilor comunității lor. În același timp, facem apel posturilor de televiziune TV să pună capăt dezinformării, deoarece acestea contribuie doar la intensificarea conflictului”, se arată într-un comunicat al UDMR transmis EVZ.

Președintele Consiliului Judeţean Harghita condus de Borboly Csaba i-a chemat pe maghiari să formeze un lanţ uman în jurul cimitirului de la Valea Uzului. Câteva mii de români au ajuns acolo, de Ziua Eroilor, și tensiunile au escaladat.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, s-a întâlnit cu omologul său român Teodor Meleşcanu, căruia i-a cerut ca România „să nu tolereze provocări” şi să „facă totul pentru a evita orice încălcare a legii” în ceea ce priveşte cimitirul militar din Valea Uzului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *