Breaking News în Europa. Ungaria intervine în război!

Anunțul a fost făcut de către Balázs Orbán, directorul politic al premierului ungar Viktor Orbán. Acesta susține că Europa se va confrunta cu o recesiune paralizantă.

Ungaria intervine în război! Au cerut o încetare imediată a razboiului. O criză pândește Europa
Așadar, Ungaria cere negocieri de pace pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia. Potrivit declarației făcute de Balázs Orbán, directorul politic al premierului ungar Viktor Orbán, un conflict prelungit va alimenta o criză economică, iar aceasta va pune în pericol guvernele din întreaga Europă.

De asemenea, acesta a susținut că o încetare rapidă a focului în războiul care durează de patru luni este „singura şansă” a Europei de a evita o recesiune paralizantă, prognozând că alte guverne din UE vor trece de la susţinerea militară a Ucrainei la „raţionalitate” şi la o încetare rapidă a conflictului în următoarele câteva luni.

Budapesta a fost mult timp cel mai apropiat partener al Moscovei în cadrul UE şi a provocat frustrări la Bruxelles de la începutul războiului pentru reticenţa sa de a rupe toate legăturile cu Rusia şi de a-şi declara sprijinul fără echivoc pentru preşedintele ucrainean Zelenski.

Unele dintre ţările UE au fost prea dornice de o luptă cu preşedintele rus Vladimir Putin, luptă ce antrenează continentul în criză, a declarat Balázs Orbán într-un interviu pentru Financial Times.

„Ei vor să lupte în război. Ei văd că îl pot învinge pe Putin, că pot ocupa Kremlinul şi acesta este scopul lor”, a declarat Orbán.

Trebuie menționat că această declarație intră în conflict cu retorica venită din aproape toate statele NATO şi UE în sprijinul campaniei militare a Kievului de ripostă împotriva invaziei ruseşti, precum şi cu trimiterea de arme în valoare de miliarde de dolari de la începutul războiului.

O nouă țară vecină a sărit la gâtul Ucrainei
În timp ce Ungaria cere oprirea războiului, ministrul de interne al Serbiei, Aleksandar Vulin, susține că Ucraina, care nu îndeplinește standardele necesare, a primit statutul de candidat la UE doar datorită conflictului cu Rusia.

„Uniunea Europeană a decis să nu mai pretindă că există reguli uniforme pentru toți cei care doresc să adere la această organizație.

Ucraina a devenit candidat la aderarea în ciuda faptului că nu îndeplinește standardele care sunt aplicate cu atâta grijă țărilor din Balcani.

Ucraina a sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație, nu a trebuit să lupte împotriva corupției, să îndeplinească criteriile în domeniul justiției sau să [implementeze] reforme economice”, a declarat ministrul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *