BREAKING NEWS. Tragedie aviatica! Un Boeing 737 s-a prăbușit. La bord erau 133 de persoane

Un avion de pasageri s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din China. Este vorba de o aeronavă Boeing 737 la bordul căreia se aflau 133 de pasageri. Autoritățile chineze au trimis echipe de salvare la fața locului, însă nu se știe nimic despre numărul supraviețuitorilor.

Un avion de pasageri care zbura de la Kunming la Guangzhou s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din sudul Chinei. Este vorba despre cursa MU5735. Presa chineză scrie că avionul a decolat imediat după ora locală 13.00 (ora 7.00, ora României) de la Kunming (sud-vest). Acesta urma să aterizeze la Guangzhou după un zbor de 1.300 de kilometri.

Conform primelor informații, la bord erau 133 de persoane care se aflau la bord. Deocamdată nu există informații oficiale despre eventualii supraviețuitori sau despre cauzele accidentului. Informația a fost confirmată și de postul de televiziune Nexta, din Ucraina.

Avionul aparținea companiei China Eastern Airlines și transporta 123 de pasageri, cărora li s-au adăugat și 9 membri ai echipajului, când s-a prăbușit în apropiere de Wuzhou, în sudul Chinei. Boeing-ul 737 se deplasa spre Guangzhou. Imediat după ce s-a prăbușit a izbucnit un incendiu în munți, iar fumul declanșat a fost observat de la mulți kilometri distanță. Mai multe persoane care au ajuns în zonă au filmat epave ale aparatului prăbușit și au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Numărul victimelor nu este cunoscut deocamdată, iar echipele de salvare sunt pe drum, a precizat CCTV.

Potrivit unor informații neoficiale, care circulă pe rețelele de socializare, s-ar părea că nici unul dintre cei 133 de pasageri aflați la bordul avionului Boening 737 nu a supraviețuit. Până în prezent, însă, autoritățile chineze nu au transmis nici un bilanț oficial al victimelor sau al supraviețuitorilor.

Ultimul accident aviatic în China a fost în urmă cu 12 ani
Potrivit informațiilor furnizate de Aviation Safety Network, ultimul accident mortal cu un avion din China a avut loc în urmă cu 12 ani, 2010. La acel moment, un număr de 44 din cei 96 de pasageri aflați la bordul unei aeronave care făcea curse regionale s-a prăbușit aproape de aeroportul Yichun, în condiții de vizibilitate redusă.

Aparatul era un Embraer E-190 operat de de Henan Airlines.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *