BREAKING NEWS ECONOMIC! Modificări MAJORE la Legea Salarizării. Cine primeste mai multi bani si cui ii scade salariul

Mai multe categorii de bugetari vor primi salarii mărite. Unii dintre profesori, angajaţi de la Finanţe şi de la ministerul Muncii precum şi cei care lucrează în sistemul de probaţiune vor avea parte de majorări. Deputaţii au votat modificări la Legea Salarizării. Însă, farmaciştii, biologii sau chimiştii din spitale nu au parte de acelaşi „tratament”.

„Modificam legea salarizarii. De un an si jumatate a intrat in vigoare si aceasta va fi a zecea modificare” a declarat Cristian Seidler – deputat USR.

Opoziţia a acuzat majoritatea parlamentară că mai mutle categorii din Sănătate au fost uitate când s-au făcut majorările salariale la nivelul anului 2022. Farmacistii, biologii, psihologii, chimiştii şi fizioterapeuţii au ajuns să aibă venituri mai mici decât asistenţii cu care lucrează.

„Nu stiam ca medicii cercetatori angajati in spitale sunt pe grila de la Cercetare si Educatie si nu pe grila de la Sanatate. Si am ajuns ca in situatia ca 163 de medici cercetatori sa aiba salarii de 3500 net in conditiile in care un medic rezident are de doua ori mai mult” a spus Adrian Solomon, deputat PSD.

„In programul de guvernare s-a prevazut foarte clar: cresterile cele mai mari pana la nivelul anului 2022 sunt pentru medici si asistente pentru a stopa exodul” a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Totusi, săptămâna trecută, la Institutul Oncologic din Bucureşti, laboratorul de radioterapie nu a putut fi acreditat pentru că nu există un fizician.

„Pacienţi cu afecţiuni grave nu pot beneficia de tratamentul necesar pentru că inistitutul deşi a scos la concurs în repetate rânduri acest post, salarizarea proastă, comparaţia pe care astăzi o fac anagajaţii din sistem cu medicul, îi face să nu devină atractivi pentru ei postul” a spus Iulian Pope, prim-vicepreşedinte asociaţia Sanitas.

Ar urma să primească salarii mai mari angajaţii de la ministerul finanţelor şi minsiterul Muncii. Iar profesorii care lucrează în învăţământul special ar putea primi în plus 15 procente. De asemenea, a fost votat un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10 la sută pentru anumite cadre didactice.

„In CJARAE e o situatie mai deosebita. Ei au avut spor de învăţământ special musca 15%, li s-a luat sportul de 15% si li s-a dat sporul de 10% de neuropsihic. Diferenta e de -5% ceea ce e aiurea. În loc sa castige bani, au pierdut” a declarat Doina Zaharia, profesor.

Vor mai primi bani în plus expertii criminalişti şi cei care lucrează în sistemul de probaţiune.

„As vrea sa reamintesc rolul pe care il are si anume acela de a reintegra persoanele care au comis infractiuni. Un debutant are 2.900 lei iar cel care are cel mai mare grad peste 20 de ani vechime in sistem si in munca undeva la 5.000 de lei” a declarat Crina Mocanu, preşedinte SNCSP.

Toate modificările făcute la legea salarizării vor ajunge pe masa preşedintelui Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.