BREAKING NEWS. DEZASTRU pentru KOVESI! Îi FUGE PĂMÂNTUL DE SUB PICIOARE

Fostul procuror-șef al DNA și candidat pentru șefia Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a primit rezultatele primului organism european implicat în procedura de selecție a procurorului-șef al Parchetului European. Această decizie valorează 50% din verdictul final.

Fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar pica la primul filtru al procesului de selecție pentru funcția de procuror-şef al Parchetului European.

Conform Antena 3, reprezentantul Franței a obținut 50 de puncte, iar pe locul doi ar fi disputat de Laura Codruța Kovesi și reprezentantul Germaniei, câte 29 de puncte fiecare.

Aceste rezultate sunt voturile date de Coreper și reprezintă jumătate din decizia finală.

„Este extrem de important acest vot dat în Coreper, o parte a Consiliului. Decizia e luată la nivel de ambasador. Asta înseamnă că cei care au fost prezenți în această ședință au reprezentat interesele statelor membre. Când s-a tras linie s-au adunat 50 de puncte pentru francez și câte 29 de puncte pentru Laura Codruța Kovesi și pentru reprezentantul Germaniei. Consiliul și PE eu putere egală.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Există un prim nume pentru ceea ce înseamnă Parchetul European. Francezul este nominalizarea dinspre Consiliu. Urmează ca Parlamentul să se pronunțe pe data de 27. Audierea celor trei are loc pe 26 februarie. Dacă acest nume nu este tot al francezului, va există o negociere între cele două instituții.”, a spus Sabina Iosub.

Kovesi a trimis o scrisoare către Comisia LIBE, acolo unde urmează să fie audiată, pe data de 26 februarie, pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European. În această scrisoare, Kovesi prezintă viziunea sa asupra modului în care ar trebui să arate și să funcționeze Parchetul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Kovesi a dat lovitura! Parchetul European s-a apucat de curatenie IN FORTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.