BREAKING NEWS! DEMITERE revoltatoare: „A fost pur și simplu dată afară”

Ligia Barbarii, șefa Laboratorului de Genetică de la Institutul de Medicină Legală, a fost anunțată de conducerea institutului că i-a încetat contractul de muncă.

Şefa laboratorului de Genetică a INML Mina Minovici, cea care a lucrat la identificarea profilului ADN al Alexandrei Măceșanu și al Luizei Melencu și care a criticat lipsa autopsiilor la decedații COVID, a fost dată afară de directorul Cristian Curcă.

Doctorul Ligia Barbarii, „un reper al geneticii din România și din Europa de Est”, cum este caracterizată de colegi, a fost anunțată de conducerea institutului că i-a încetat contractul de muncă.

„A fost pur și simplu dată afară de directorul general Cristian Curcă pentru că nu i se supune acestuia”, a declarat pentru Libertatea unul dintre specialiștii INML, sub protecția anonimatului. Sursa a adăugat că „nimeni nu poate să înțeleagă cum de s-a ajuns la o asemenea măsură extremă”.

Interviul cu Dr. Ligia Barbarii, medic primar de medicină legală, șef al Laboratorului de Genetică din cadrul Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București a pus pe jar lumea medicinei din România.

„Ligia Barbarii este unul din vârfurile medicinei-legale din țara noastră. Este omul care a participat la cele mai grele cazuri de criminologie, este coautor al multor cărți de specialitate, a colaborat cu foștii șefi ai INML, doctorii Vladimir Beliș și Dan Dermengiu, este un specialist respectat în domeniu”, a descris-o un alt specialist, din afara institutului, pe șefa Laboratorului de Genetică.

Al treilea șef alungat de Curcă Un alt medic legist din INML a mărturisit că Barbarii este a treia victimă a directorului Curcă
„Șeful Laboratorului de Psihiatrie medico-legală, doctorul Valentin Gheorghiu, a ieșit la pensie mai repede din cauză că se săturase să mai fie hărțuit de director. Iar Mihail Ceaușu, șeful Laboratorului de Anatomie Patologică, a fost determinat în iunie să-și dea demisia”, a adăugat cea de-a doua sursă din INML.

Totul i se trage de la ultimul său interviu despre decesele Covid-19
Ultima intervenție publică a specialistului în genetică a avut loc în luna iulie a acestui an, când a criticat lipsa de implicare a INML în problema deceselor COVID-19. „Institutul Național de Medicină Legală ar fi trebuit să se implice mai mult în situația legată de COVID. Începând de la nivelul autopsiilor și până la testarea genetică propriu-zisă, care nu a fost inițiată.

Medicul a fost întrebat: Dar în cazul acestor morți autopsia oricum s-ar fi făcut? Medicul a răspus: DA.

– Deci, în cazul pacienților infectați, decedați în spitale, nu s-a făcut nicio autopsie ca să se vadă ce anume a provocat decesul?

– Nu. De fapt, în toată această poveste trebuia antrenată anatomia patologică. Pentru că fiecare spital are un astfel de serviciu. Dar autopsiile nu s-au făcut pentru că acestea au fost dispozițiile de la Ministerul Sănătății. S-a considerat că pacienții sunt foarte contagioși și nu e nevoie de autopsie. Poate, într-un prim moment, când într-adevăr nu existau echipamente, nu era cazul să se procedeze la autopsii. Dar ulterior, poate era cazul să ne revizuim poziția.

În cazul oricărei persoane care a fost testată pozitiv, printre cauzele decesului s-a comunicat și COVID-ul, fără a fi efectuate autopsii. Autopsiile nu s-au făcut pentru că acestea au fost dispozițiile de la Ministerul Sănătății, deși în toate aceste situații trebuia antrenată anatomia patologică”, a susținut Barbarii în cadrul unui interviu acordat pentru Jurnalul.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.