Breaking News! Decizie CRUCIALA în cazul Alinei Bica!

Decizie importantă luată în cazul Alinei Bica, după ce fosta șefă DIICOT a fost prinsă zilele trecute în Italia, după ce fugise din țară înainte să fie condamnată definitiv la patru ani de închisoare pentru corupție, alături de omul de afaceri Ioan Bene.

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, și omul de afaceri Ioan Bene, au fost prinși vineri în Italia și vor rămâne în arest în această țară până la extrădarea în România, potrivit unei decizii luate luni de judecătorii italieni. Cei doi fugari au fost condamnați definitiv în dosare de corupție, în România, și se află, în prezent, în custodia autorităților italiene. Încă nu se ştie cât vor dura procedurile de extrădare.

Luni a avut loc procesul la care au avut dreptul fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, dar şi omul de afaceri Ioan Bene, conform normelor Uniunii Europene. Instanţa a luat astfel o decizie cu privire la solicitarea autorităţilor române de extrădare. Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși vineri, în Italia, în zona oraşului Bari. Fosta șefă DIICOT nu a opus rezistență și a mers la secția de poliție, acolo unde a fost audiată.

Alina Bica rămâne în arest în Italia până la extrădarea în România, după ce fosta şefă DIICOT a fost prinsă vineri seară de autorităţile italiene. Alina Bica are de ispăşit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare.

România trebuie să formuleze o cerere de extrădare a Alinei Bica și a lui Ioan Bene
Șeful Poliţiei Române, chestorul şef Liviu Vasilescu, spune că este doar o chestiune de timp până cei doi fugari vor fi aduşi în ţară. România ar trebui să transmită formal o cerere în acest sens, prin intermediul Ministerului Justiției.

Surse care cunosc sistemul judiciar italian spun că în peninsula stau în arest preventiv cei care au fost deja condamnați sau care riscă pedepse de cel puțin 5 ani de zile, iar pentru restul cazurilor se acceptă plasarea în arrest la domiciliu. Este doar un prim pas în procedura în care Alina Bica așteaptă să afle dacă va fi sa nu extrădată în România. Ea are de ispășit patru ani de închisoare pentru favorizare făptuitorului, scrie stirileprotv.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *