BREAKING NEWS DE ULTIMA ORA IN CAZUL DEMITERII LUI RAED ARAFAT. Ministrul Vela face anunțul momentului

Auditul comandat de ministrul Marcel Vela la nivelul IGSU nu îl vizează pe Raed Arafat.

Ministrul de Interne a ținut să aducă lămuriri cu privire la ultimele speculații referitoare la soarta șefului DSU, Raed Arafat. Astfel, susține Vela, citat de Agerpres, auditul care se face la instituţiile din subordinea MAI nu îl vizează pe Raef Arafat, în condiţiile în care acesta este secretar de stat, o funcţie politică, iar înlocuirea sa nu ţine de ministrul de resort, ci este un act la decizia premierului.

„Vreau să se înţeleagă faptul că auditul nu se face pentru o persoană, un inspector şef sau un secretar de stat. Persoana de care m-aţi întrebat, Raed Arafat, este secretar de stat, nu este şeful profesional al unei structuri. Secretarul de stat este o funcţie politică, fiind demnitar propus şi semnat prin decizia premierului. Deci nu ţine de ministrul de resort numirea secretarilor de stat. Este decizia premierului şi a Guvernului. Aşadar este o problemă falsă, pe care unii o generează în spaţiul public, probabil interesaţi de a face o mică diversiune”, a ținut să precizeze Marcel Vela.

Referitor la zvonul privind o posibilă privatizare a SMURD, ministrul de Interne a subliniat că acest lucru nu este cu putinţă şi că ideea a fost lansată în spațiul public de liderul ProRomânia, Victor Ponta.

„Cu tot respectul faţă de domnul Ponta, cred că este o atitudine mai mult electorală. Repet, auditul nu stabileşte privatizarea cuiva, ci face o radiografie la momentul de faţă. Este o aberaţie ceea ce se spune. Nu e vorba de privatizarea SMURD, care este chiar privat. Asociaţia SMURD este un ONG privat, format din persoane fizice, care foloseşte bani publici. Deci, cum ai putea să privatizezi, legal, un ONG?”.

Pe de altă parte, ministrul de Interne afirmă că nu vrea să răspundă pentru ce au făcut Carmen Dan şi Mihai Fifor, predecesorii săi, ci doar pe ce va face el în minister. Un exemplu al managementului gândit de el a fost oferit de ministrul Vela în legătură cu Jandarmeria Română.

„Vă dau ca exemplu rezultatul primului audit, când la Jandarmerie s-a constatat că se suprapun sarcini. Adică, erau mai multe instituţii care făceau aceleaşi lucruri sau aceleaşi funcţii, care aveau aceleaşi răspunderi. Păi, nu cred că un manager performant acceptă ca mai mulţi funcţionari, plătiţi cu aceeaşi bani, dublu cheltuială, să aibă acelaşi efect, pe aceeaşi activitate. Şi atunci, nu vrea nimeni să-i dea afară pe unii, dimpotrivă, vrem să-i reorientăm spre zone în care Jandarmeria sau ministerul are mare nevoie. Şi atunci, o eficientizare de acest gen în minister o impune realitatea din teren”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *