“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Breaking News. Cutremur planetar! Cine sunt giganții care pun în pericol democrația

fafa

S-a încheiat o anchetă de proporții care a vizat companii precum Apple, Amazon, Google și Facebook, iar concluziile sunt înfiorătoare.

O investigație amplă făcut în Statele Unite ale Americii au vizat câteva companii gigantice. În Congres s-a cercetat modul de lucru al celor de la Apple, Amazon, Google și Facebook, iar membrii comisiei care s-au ocupat de acest caz au tras concluziile după ce au muncit timp de 16 luni.

Aceste entități, care sunt titani în lumea on-line, au un monopol de putere în multe zone cheie de afaceri și au făcut abuz de poziție dominantă pe o piață unde nu au rivali. Concluziile ar putea să ducă în viitorul apropiat la conceperea unui cadru legislativ prin care aceste companii, care formează așa-zisul Big Tech să aibă ceva mai restrânsă libertatea de mișcare și monopolul.

Raportul întocmit de membrii Comisiei Antitrust ce face parte din Comitetul Judiciar al Camerei Reprezentanților cuprinde nu mai puțin de 450 de pagini. Una dintre acuzațiile îndreptate către coloșii tehnologici este legată de faptul că monopolul impus de ei a împiedicat crearea altor inovații în domeniile respective.

Concurența nu are nicio șansă

„Consumatorii au avut opțiuni restrânse din cauza monopolului, iar democrația a fost slăbită”, conform jurnaliștilor de la CNN. Au fost ridicate peste 1 milion de documente de la Apple, Amazon, Google și Facebook, au fost intervievate cadre universitare și mulți lideri ai companiilor rivale celor de la Big Tech.

Anchetatorii au atras atenția că există riscul ca acești jucători ar putea să pună în pericol democrația și principiile ei. „Aceste firme au prea multă putere, iar această putere trebuie restrânsă și supusă unei supravegheri și a unei aplicări adecvate. Economia și democrația noastră sunt în joc”, se menționează în raportul respectiv.

Printre măsurile ce ar trebui luate se numără reducerea dominației companiilor, dar și „separarea structurală” . Companii precum Amazon ar trebui să nu concureze pe aceeași platformă pe care o operează. S-a vorbit și despre acordarea de noi instrumente și finanțare agențiilor de aplicare a legii antitrust.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.