BREAKING NEWS Cum funcționează VACCINUL anti-COVID-19. EXPLICAȚIE pe înțelesul tuturor

Prospectul vaccinului anti-Covid-19 a fost făcut public.

Agenţia Europeană a Medicamentului a publicat, astăzi, prospectul vaccinului anti-COVID-19, care va ajunge şi în România pe 27 decembrie.

Vaccinul comercializat sub denumirea de „Comirnaty” are rolul de a preveni îmbolnăvirea cu Covid-19 la persoanele de peste 16 ani.

„Comirnaty” nu conține virusul SARS-CoV-2 și nu poate provoca boala, a subliniat Agenția Europeană a Medicamentului.

Cum funcționează vaccinul anti-Covid-19

Agenția Europeană a Medicamentului a explicat că vaccinul „Comirnaty” pregătește corpul pentru a se apăra de Covid-19. Vaccinul conține o moleculă numită mRNA, necesară pentru fabricarea proteinei spike.

Când unei persoane i se administrează vaccinul, unele dintre celulele sale vor citi instrucțiunile mRNA și vor produce temporar proteina spike. Sistemul imunitar al persoanei va recunoaște apoi această proteină ca fiind străină și va produce anticorpi. Astfel, celulele T (n.red celulele albe din sânge) se vor activa pentru a o ataca.

Citiți și:  UE ne-a băgat pe gât 120 milioane de vaccinuri. România OBLIGATĂ să le cumpere

În cazul în care, mai târziu, persoana intră în contact cu noul coronavirus, sistemul imunitar îl va recunoaște și va fi gata să se apere.

Molecula mRNA din vaccin nu rămâne în organism, ci se distruge la scurt timp după vaccinare.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.