BREAKING NEWS COVID provoaca furie si haos. Tara care impune noi RESTRICTII DRASTICE. E un DEZASTRU

Secretarul pe Sănătate din UK, Matt Hancock, se confruntă cu furia parlamentarilor după eșecul testării pentru COVID, în condițiile urmează să anunțe noi restricții pentru nordul Angliei.

Sky News transmite că Matt Hancock urmează să anunțe noi restricții legate de socializarea persoanelor din diferite gospodării, în sensul în care aceasta va fi interzisă în nordul Angliei, dar și închiderea restaurantelor și barurilor la ora 22.00, precum și interdicții de călătorie.

Parlamentarii din Nord-Est acuză că situația din regiune este cauzată de lipsa testelor pentru COVID-19. Kevan Jones, parlamentar laburist, a spus, pentru sursa citată, că ”această decizie se adaugă la modul ridicol în care guvernul a gestionat situația” și, chiar dacă problema din nord-est are nevoie să fie rezolvată pentru că numărul celor infectați a explodat, el subliniază că ”testarea în regiune este un dezastru”.

Noile restricții se aplică în Newcastle, Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Gateshead, County Durham și Sunderland, după o creștere dramatică a infecțiilor în regiune.

Printre restricțiile care se iau sunt: doar vizitatorii esențiali vor putea vizita casele de îngrijire; cu excepția călătoriilor esențiale, utilizarea transportului public și car-sharing vor fi descurajare la ore de vârf.

Se pare că se așteaptă confirmarea de la guvern cu versiunea finală a măsurilor înainte să fie anunțate restricțiile care se vor aplica. În aproximativ două ore este așteptată confirmarea, la ora locală 11:00.

3991 de cazuri noi au fost înregistrate în Marea Britanie, conform ultimului bilanț. Această cifră vine după ce cazurile au explodat săptămâna trecută, de când britanicii înregistrează aproximativ 3.000 de cazuri pe linie. Și nu e vorba aici de numărul mare de testări, pentru că știm că e un blocaj în testarea britanicilor, în condițiile în care 185.000 de rezultate sunt încă în așteptare. S-a decis, prin urmare, o prioritizare a grupurilor care vor fi testate, o raționalizate a kit-urilor de testare.

Dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *