BREAKING NEWS! COVID face ravagii in Romania. Orban anunță noi restricții!

Anunț major pentru milioane de români. Premierul Ludovic Orban vine cu noi restricții în contextul exploziei numărului de infectări cu COVID-19. Ce reguli trebuie să respecte cetățenii odată cu prelungirea stării de alertă?

Cazurile de coronavirus din România au explodat. Miercuri, au fost înregistrate peste 4000 de infectări, iar situația se degradează pe zi ce trece. În acest context, Ludovic Orban anunță noi restricții odată introducerea unei noi stări de alertă.

Potrivit premierului, masca de protecție devine obligatorie și pe stradă, în anumite zone.

„Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în anumite categorii de spații aglomerate, cum ar fi staițiile de autobuz, târguri, oboare, peroane, unde nu se poate asigura respectarea distanțării sociale, pentru incidența între 1,5 la mie și 3 la mie”, a spus Ludovic Orban.

Citiți și:  NIȘTE NEMERNICI! Secretul carantinării Timișoarei: Nu a crescut numărul infectărilor, ci a scăzut numărul paturilor prin desființarea unor unități mobile

Totodată, premierul a menționat că a avut discuții cu reprezentanții HORECA, dar și cu alți reprezentanți ai mai multor instituții și au ajuns la un acord cu privire la funcționarea restaurantelor, a teatrelor sau a altor instituții de alimentație publică.

Restaurantele și cinematografele vor funcționa
„Am avut consultări cu reprezentați ai industriei creative, ai instituțiilor de cultură și cu reprezentații HORECA. În urma acestor consultări, am luat decizia de a schimba reglementarea privind modul de funcționare al teatrelor, cinematografelor, dar și a altor instituții de alimentație publică, utilizând un sistem absolut similar.

În loc de 1, am stabilit 1,5% la mia de locuitori.

Astfel, fncționează cinematografele, sau restaurantele cu o capacitate de 50%. Între 1,5-3 la mie permitem funcționarea acestor activități economice și culturale, dar cu o capacitate redusă, de 30%. Doar la o rată de infectare de peste 3 la mie decidem, începând cu 15 septembrie să se închidă aceste activități, pentru o perioadă de maxim 14 zile”, a mai spus Ludovic Orban.

Citiți și:  Un TÂMPIT! De ce nu vom avea voie să ieşim din casă după ora 22:00. Explicaţia lui Cîţu

Totodată, premierul a vorbit și despre modul în care acest indice este calculat în funcție de fiecare localitate în parte.

„Indicele se calculează raportat la populația care este actualizată săptămânal de către evidența populației. Acest indice este cel mai aproape de realitate”, a mai menționat premierul Ludovic Orban.

Capital.ro

70 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU