MEDICAL

BREAKING NEWS. Capitala, în carantină! „Nu mai putem face nimic să prevenim asta”

breakinnnn

Renumitul medic Octavian Jurma a anunțat, joi, că Bucureștiul va ajunge în săptămâna 12-18 octombrie 2020 la un indice al infectărilor de peste 3 la mia de locuitori.

Potrivit medicului, în acest caz autoritățile vor pune serios în discuție luarea unor măsuri extreme de severe și chiar carantinarea Capitalei.

Octavian Jurma a postat pe pagina sa de socializare o analiză a situației generate de răspândirea noului coronavirus.

Octavia Jurma avertizează: „Este aproape o certitudine statistic”

„București are astăzi (n.r. joi 8 octombrie 2020) o incidență de 2.31 la mie (raportat la populația oficială INS de 2,151,665 locuitori) și va intra în scenariu roșu de săptămâna viitoare când va depăși rata de incidență de 3 la mie. Este aproape o certitudine statistică și nu mai putem face nimic să prevenim asta”, arata medicul, potrivit caruia se mai poate face un singur lucru pentru diminuarea efectelor cresterii numarului de cazuri.

Măsuri care se mai pot lua în cazul că situația de agravează

„Ceea ce putem sa prevenim prin masuri luate astazi este depasirea pragului de 750 de cazuri noi pe zi saptamana viitoare si a celui de 1,000 de cazuri noi pe zi in 2-3 saptamani.
Aceasta rata inseamna ca ai o probabilitate de 100% ca unul din fiecare 500 de oameni pe care ii intalnesti a fost infectat in ultimele 14 zile.

Daca te vei infecta si tu depinde doar de tine si de disciplina cu care porti masca si pastrezi distanta cand iesi din casa si iti faci igiena mainilor cand intri in casa sau intr-un spatiu inchis. Nu trebuie deci sa refuzam masurile de protectie, trebuie sa le cerem.

Insa pentru ca populatia sa isi faca datoria trebuie ca si autoritatile in frunte cu guvernul sa isi faca datoria”, a scris medicul Jurma.

„Daca te vei infecta si tu depinde doar de tine si de disciplina cu care porti masca si pastrezi distanta cand iesi din casa si iti faci igiena mainilor cand intri in casa sau intr-un spatiu inchis.

Nu trebuie deci sa refuzam masurile de protectie, trebuie sa le cerem. Insa pentru ca populatia sa isi faca datoria trebuie ca si autoritatile in frunte cu guvernul sa isi faca datoria”, a mai scris Octavian Jurma pe Facebook..

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.