fbpx
MILITARNOUTATI

BREAKING NEWS! BAZE MILITARE AMERICANE DIN IRAK, ATACATE CU RACHETE BALISTICE DE IRAN!

Mai multe baze militare din Irak, care găzduiesc trupe americane şi ale coaliţiei antiteroriste, au fost ţinta unor atacuri cu rachete în cursul nopţii de marţi spre miercuri, potrivit unor surse, citate de postul BBC News. Pentagonul a anunţat că fost vorba despre un atac cu rachete balistice, care a vizat două baze cu militari americani, relatează CNN.

UPDATE 03.40 Iranul ameninţă că va ataca Dubai şi Israel dacă SUA ripostează la bombardament

Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran ameninţă că va ataca oraşele Dubai, Emiratele Arabe Unite, şi Haifa, Israel, în cazul în care SUA ripostează la bombardarea unor baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, relatează site-ul postului CNN.

UPDATE 03.00 Televiziunea iraniană transmite că atacurile cu rachete sunt răspunsul la uciderea lui Soleimani

Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că atacurile cu rachete ce au vizat mai multe baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, sunt răspunsul Iranului la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

“Avertizăm toţi aliaţii americani, care şi-au cedat bazele armatei sale teroriste, că orice teritoriu care este punctul de origine al unor acţiuni agresive împotriva Iranului va fi vizat”, se afirmă într-un comunicat al agenţiei oficiale de ştiri de la Teheran, IRNA, preluat de televiziunea de stat.

UPDATE 02.50 Pentagon: Iranul a lansat un atac pe scară largă împotriva forţelor americane din Irak

Iranul a lansat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, un atac pe scară largă împotriva forţelor americane din Irak, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, precizând că Teheranul a lansat zeci de rachete balistice spre cel puţin două baze unde sunt prezente trupe americane.

Jonathan Hoffman, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a precizat că ţintele vizate au fost baza aeriană Al-Asad, în vestul Irakului, şi o alta de la Erbil, în Kurdistanul irakian, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Oficialul a precizat că autorităţile sunt în curs de evaluare a pagubelor provocate de atacuri.

UPDATE 02.00 Bază militară americană din Irak, vizată de un atacată cu rachete. Trump a fost informat

Mai multe rachete au lovit în zona bazei Al-Asad din vestul Irakului, însă momentan nu este clar dacă există victime în urma atacului. Televiziunea de stat din Iran a anunţat că atacul este un răspuns la uciderea lui Qasem Soleimani, potrivit BBC.

Casa Albă a anunţat că este la curent cu situaţia, iar preşedintele Donald Trump a fost informat şi “monitorizează” situaţia.

Agenţia iraniană de ştiri Mehr a anunţat că Gardienii Revoluţiei din Iran au atacat baza, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cel puţin şase rachete au căzut în perimetrul bazei aeriene Al-Asad, potrivit postului Al Mayadeen TV.

Un oficial american a declarat că autorităţile SUA cred că mai multe obiective din Irak ar fi vizate de atacuri, inclusiv baza Al-Asad. Oficialul însă nu a oferit detalii suplimentare.

Vicepreşedintele american Mike Pence a vizitat baza în noiembrie 2019.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a ameninţat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ţinte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagraţii în Orientul Mijlociu.

Vezi: A INCEPUT RAZBOIUL! Baze militare americane ATACATE cu rachete balistice! Iranul ameninţă că VA ATACA Dubai şi Israel dacă SUA ripostează

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Un comentariu

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: