GENERAL

Breaking News. Au căzut de acord in urma cu putin timp! Rusia a confirmat

joe biden putin 01 gty llr 211206 1638826339633 hpMain 16x9 992

Rusia confirmă negocierile „sensibile” cu Statele Unite privind un potențial schimb de prizonieri. Veștile sunt binevenite în contextul răcirii relațiilor dintre cele două mari puteri, având în vedere războiul din Ucraina. Președintele american și-a exprimat în acest sens speranțele, deoarece acest schimb reprezintă ceva „important pentru el”.

Oficialii ruși au confirmat că negociază cu Statele Unite un schimb de prizonieri. Potrivit oficialilor americani, s-ar fi propus un schimb pentru vedeta baschetului feminin Brittney Griner și fostul pușcaș marin Paul Whelan pentru cunoscutul traficant de arme rus Viktor Bout.

Negocierile au fost confirmate și de partea rusă
Purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului rus de Externe, Ivan Nechayev, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că „autoritățile competente corespunzătoare au fost instruite să negocieze această chestiune” și „poartă discuții” pe această temă, potrivit agenției ruse de presă Tass, transmite The Hill.

Nechayev a îndemnat, de asemenea, reporterii și publicul „să nu speculeze cu privire la această problemă sensibilă care afectează anumite persoane”.

„Le recomandăm să renunțe la încercările zadarnice de a face presiuni asupra noastră și le cerem să se concentreze pe munca practică pe canalele disponibile”, a spus el, potrivit Tass. „Pornim de la faptul că negocierile ar trebui să țină cont de interesele ambelor părți.”

La începutul acestei luni, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Kremlinul este pregătit să negocieze cu SUA după ce administrația Biden ar fi oferit schimbul doi la unu care le implică pe Griner și Whelan.

Fostul ambasador al SUA la Națiunile Unite, Bill Richardson, care a discutat cu ambele părți, a prezis duminică că Whelan și Griner vor fi eliberate într-un schimb „doi la doi” cu Moscova.

Joe Biden are mari speranțe în privința acestui schimb de prizonieri
Griner a fost arestată în Rusia în februarie pentru că a introdus cartușe de ulei de canabis în această țară, unde marijuana este ilegală. Ea a fost condamnată săptămâna trecută la nouă ani de închisoare.

Pe de altă parte, Whelan a fost reținut în Rusia în 2018 pentru acuzații de spionaj pe care le neagă și a fost condamnat la 16 ani de închisoare.

Președintele Biden a declarat săptămâna trecută că are „speranțe” și că „lucrează din greu” pentru a asigura eliberarea prizonierilor. De asemenea, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat reporterilor săptămâna trecută că președintele „se simte plin de speranță”, deoarece acest schimb reprezintă ceva „important pentru el”.

„Am făcut o ofertă substanțială pentru a-i aduce acasă pe Brittney și Paul Whelan”, a spus ea. „Ei trebuie să fie acasă. Ei ar trebui să fie acasă. Sunt reținuți pe nedrept”.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.