fbpx
JUSTITIE

Breaking news. ANCHETATORII lui Kovesi fac DEZVALUIRI de ULTIMA ORA

In aceasta seara, anchetatorii fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, Adina Florea si Gheorghe Stan, fac declaratii legate de dosarul acesteia.

Adina Florea si Gheorghe Stan fac declaratii de presa, in contextul in care Laura Codruta Kovesi a fost citata sa se prezinte la audieri pe 7 martie.

Laura Codruta Kovesi a fost citata, pe 7 martie, la Sectia de investigare a magistratilor, pentru a fi audiata in dosarul in care fosta sefa a DNA este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

Kovesi a mai fost chemata pe 15 februarie in acest dosar, insa ea nu a fost audiata atunci, deoarece a cerut revocarea procurorului de caz, Adina Florea, dar si a sefului Sectiei, Gheorghe Stan, motivul fiind „afectarea impartialitatii”.

Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsa in aceeasi zi de Gheorghe Stan, dupa care procurorul general Augustin Lazar a respins si recuzarea lui Gheorghe Stan.

Dosarul in care este acuzata Laura Codruta Kovesi a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta a fugit in Serbia, dupa ce a fost trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie. Ghita sustinea ca, in anul 2011, Kovesi i-a cerut sa achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele caruia exista un mandat international de arestare.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.