Breaking News: Alina Bica a fost arestată. Unde a fost găsită fosta șefă a DIICOT

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism), fugară din România, unde are de executat o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, a fost arestată în străinătate.

Poliţia Română anunţă că fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost reţinută în Italia. Alături de aceasta, a mai fost arestat şi Ion Benea. Fosta şefă DIICOT va fi adusă în ţară în perioada următoare.

Alina Bica, fugară din România, a fost achitată în primă instanţă, însă are şi o condamnare definitivă la 4 ani de închisoare, primită în dosarul în care judecătorii au considerat că aceasta l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Ea a fost condamnată definitiv în acest dosar în luna noiembrie 2019 la 4 ani de închisoare cu executare.

Alina Bica, fugară din România, a fost dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii, scrie hotnews.ro.

Dosarul ANRP – Alina Bica, suspendat până la o soluţie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene
Recent, relatam că un complet de cinci magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat judecarea în apel a dosarului ANRP – Alina Bica, până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a unor sesizări privind aplicarea deciziei CCR de rejudecare a unor dosare de corupţie..

Din luna aprilie 2019, Instanţa supremă a trimis mai multe sesizări la CJUE cu privire la aplicarea deciziei Curţii Constituţionale privind rejudecarea unor dosare de corupţie, deoarece completurile de trei judecători nu ar fi fost specializate.

De asemenea, judecătorii au suspendat judecarea mai multor dosare de corupţie, printre care cele în care sunt acuzaţi Elena Udrea, Victor Ponta, Darius Vâlcov, Constantin Niţă, Traian Berbeceanu, până când CJUE va da o soluţie în acest caz.

În iunie 2018, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată în dosarul ANRP pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Ea a fugit din România şi s-a aflat o vreme în Costa Rica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.