GENERAL

BREAKING NEWS: Alerta la nivel mondial. Un nou conflict militar a început chiar acum!

Breaking News Alert

Tensiunile au ajuns la cote maxime în această parte a lumii, motiv pentru care armata a decis să bombardeze mai multe poziții ale inamicului. Autoritățile spun că amenințările vor fi eliminate. Despre ce este vorba?

BREAKING NEWS: Armata israeliană bombardează poziţii islamiste din Fâşia Gaza
Armata israeliană a declarat vineri că a lansat atacuri aeriene asupra Fâșia Gaza, care au fost văzute de palestinieni în centrul orașului.

„IDF (armata israeliană) lovește în prezent în Fâșia Gaza. O situație specială a fost declarată pe frontul intern israelian”, se arată într-un comunicat.

Palestinieni din orașul Gaza au declarat pentru AFP că au asistat la lovituri aeriene asupra unui apartament din cartierul central Rimal.

Surse de securitate din enclava palestiniană au declarat că au avut loc lovituri aeriene în mai multe părți ale teritoriului.

Atacurile au avut loc la patru zile după ce Israelul a închis cele două puncte de trecere a frontierei cu Gaza și a restricționat circulația civililor israelieni care locuiesc în apropierea frontierei, invocând probleme de securitate.

Măsurile au fost luate în urma arestării, în Cisiordania ocupată, a doi membri de rang înalt ai grupului terorist Jihadul Islamic, care are o prezență puternică în Gaza, scrie NDTV.

Israelul a trimis mai multe trupe în apropiere de Gaza, pe fondul tensiunilor
Armata israeliană a anunțat joi că trimite mai multe trupe în zona din apropierea Gaza în cazul unor posibile atacuri de represalii, după arestarea unui militant de rang înalt în Cisiordania, în această săptămână.

Forțele de Apărare ale Israelului (FDI) au precizat într-un comunicat că, după ce au evaluat situația din regiune, au decis să adauge soldați suplimentari la divizia sa din Gaza pentru „a îmbunătăți gradul de pregătire al FDI în zonă”.

Întărirea include unități de artilerie, infanterie, blindate și unități de geniu de luptă, precum și unități de forțe speciale, potrivit IDF.

Joi dimineață, autoritățile locale din Israel au blocat drumurile, iar armata israeliană a închis pentru a treia zi consecutiv punctul de trecere de la Erez, principalul pasaj dintre Israel și Gaza.

Tensiunile au fost declanșate de un raid israelian în orașul palestinian Jenin din nordul Cisiordaniei, un punct sensibil, în noaptea de luni spre marți, în timpul căruia un băiat palestinian în vârstă de 17 ani a fost ucis, iar membri ai Jihadului Islamic palestinian, printre care și Bassem al-Saadi, principala figură a grupării, au fost arestați.

Forțele de securitate israeliene blochează un drum spre Sderot, în sudul Israelului, în apropiere de granița cu Gaza, la 4 august 2022. Israelul a desfășurat joi drone de atac deasupra Fâșiei Gaza și a continuat să închidă principalele drumuri din sudul țării, pe fondul creșterii tensiunilor cu palestinienii, scrie Xinhua Net.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.