BREAKING NEWS. ALERTA EPIDEMIOLOGICA la Spitalul Universitar dupa ce un pacient a fost depistat POZITIV pentru COVID-19 la 5 zile de la internare


Este stare de alertă de vineri seară la Spitalul Universitar din Capitală, din cauza noului coronavirus. O secție a unității sanitare este izolată după ce un pacient internat acolo de mai multe zile a fost diagnosticat cu COVID-19, potrivit Pro TV.

La spitalul Universitar a inceput ancheta epidemiologică: toată echipa care a fost de gardă a ramas izolată în secție – medicul, trei asistente și o infirmieră.

Barbatul mai stătea în salon cu alți doi pacienti, amândoi cu probleme respiratorii. Unul a fost trimis la Victor Babeș, iar al doilea va fi trimis la Matei Balș. Pacientul suferea de insuficiență renală cronică și a fost diagnosticat și cu o pneumonie. Făcea dializă la un centru privat iar sâmbăta trecută a făcut febră.

Citiți și:  Un TÂMPIT! De ce nu vom avea voie să ieşim din casă după ora 22:00. Explicaţia lui Cîţu

Luni, bărbatul a mers la spital și a fost internat la secția medicală, iar vineri seară testul lui a ieșit pozitiv.

Managerul unității sanitare spune că bărbatul era izolat și în unitatea medicală a făcut dializă doar de două ori de la internare. A fost internat la începutul săptămânii, deci a stat cinci zile acolo. Mai mult, Managerul susține că numărul persoanelor care au intrat în contact cu el a fost limitat. Chiar și așa, întreaga secție a fost izolată și a început ancheta epidemiologică. Personalul medical care a intrat în contact cu acest pacient trebuie să fie testat și apoi să intre în izolare.

Bărbatul a declarat că nu a călătorit în străinătate în ultima vreme și nici nu știa să fi intrat în contact cu vreun pacient diagnosticat cu noul virus.

Citiți și:  Alerta medicala in Romania. Peste pandemia COVID au aparut si primele cazuri de GRIPA
246 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU