Breaking News: A murit un celebru miliardar intr-un tragic accident aviatic

Moartea neașteptată l-a luat prin surprindere și pe președintele francez Emmanuel Macron care a postat pe contul său de socializare un mesaj de omagiu pentru miliardarul francez. Președintele consideră acest deces neașteptat „o mare pierdere” pentru francezi și transmite gândurile sale către familia și prietenii îndurerați de această veste.

Omul politic francez miliardar, Olivier Dassault, unul dintre moştenitorii grupului de aviaţie Dassault – producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale – şi-a pierdut viaţa duminică în urma unui accident de elicopter în timpul unui zbor privat în apropiere de Deauville (nord-vest), relatează AFP şi Reuters, citând surse parlamentare şi apropiate anchetei, după cum transmite Agerpres.

Deputatul Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault, un binecunoscut industriaş în domeniul aviaţiei şi armamentului.

Emmanuel Macron a adus un omagiu la aflarea veștii
Potrivit unor surse apropiate anchetei, pilotul elicopterului a murit şi el în accidentul care a avut loc în jurul orei locale 18:00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei. Conform aceloraşi surse, alte persoane nu se aflau la bordul elicopterului.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele Emmanuel Macron a adus un omagiu deputatului Republicanilor (Les Républicains, LR,), în vârstă de 69 de ani. Președintele a scris în postarea sa că „Olivier Dassault a iubit Franţa” și a transmis condoleanțe familiei sale și tuturor celor dragi acestuia.

„Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi „, a scris şeful statului în mesaj.

Delphine Mienniel, procurorul din Lisieux, a confirmat pentru AFP decesul lui Olivier Dassault şi al pilotului, deplasându-se la locul accidentului.

De asemenea, mai multe personalităţi au adus un omagiu fiului lui Serge Dassault, fostul patron al grupului aviatic Dassault decedat în 2018, şi nepot al lui Marcel Dassault, fondatorul grupului, considerat ca deţinătorul uneia dintre cele mai mai mari averi din Franţa.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!