Breaking news. A INCEPUT SCANDALUL! Acuzatii de MASINATIUNI în secțiile de vot și un plan de FRAUDARE a alegerilor

Peste o sută de delegați ai Aliantei 2020 USR PLUS nu au fost primiți, sâmbătă seara, în secțiile de votare din țară pentru a asista la operațiunile de pregătire a alegerilor europarlamentare de duminică, a transmis sâmbătă seara alianța electorală, într-un comunicat de presă în care se vorbește de pregătiri pentru fraudă la alegeri.

„Toți delegații care au fost respinși de președinții de secții, deși au fost îndeplinite toate procedurile legale prealabile, au depus contestații și așteaptă soluționarea lor.

Cele mai mari probleme au fost în sectorul 3 din București, unde pe motiv că delegații nu au împuternicire, în zeci de secții reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS nu au putut participa la verificarea materialelor electorale sau la analizarea cererilor pentru urna mobilă. Deciziile președinților de secții de a refuza accesul delegaților USR PLUS au fost abuzive în condițiile în care legea nu prevede obligativitatea delegaților de a avea împuterniciri din partea partidelor pentru a putea lua parte la activitățile secției de votare. Numele lor apar în procesele verbale întocmite de birourile electorale de sector sau de județ”, se arată în comunicat.

”Respingerea delegațiilor USR PLUS se înscrie în seria de abuzuri din această campanie, în care vechile partide nu știu câștige alegerile decât prin strategii ieftine. Toți cei care mai cred că alegerile se câștigă prin hoție vor dispărea din viața politică. Democratic, prin votul românilor. Până la rezultatul alegerilor, noi ne vom asigura de corectitudinea procesului, avem oameni în 99% din secțiile de votare. Nu vor putea fura”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Probleme cu primirea delegațiilor au fost și în sectoarele 1, 2 și 4 din București, precum și în județele Mureș, Teleorman, Buzău. În unele secții, după depunerea contestațiilor, delegații au fost primiți, dar deja operațiunile de pregătire erau finalizate, a mai informat USR-PLUS.

„Delegații au atribuții foarte importante în pregătirea scrutinului, ei trebuie să verifice toate materialele electorale, ștampile, formulare de vot, timbre. Tot astăzi între, 18:00-20:00, delegații trebuiau să analizeze cererile pentru urna mobilă și să decidă pe care le acceptă. Biroul unei secții de votare are 7 membrii, dar poate funcționa cu 5, iar deciziile s-au luat în absența delegațiilor USR PLUS”, potrivit comunicatului de presă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *