BREAKING Minim 1.500 de lei pentru români! S-a depus legea la Parlament


Conform unui proiect pus recent în dezbaterea senatorilor, românii cu vârsta de peste 18 ani ar putea beneficia de un venit minim garantat de 1.500 de lei. Suma din proiect este modelată după exemplul pensiei minime garantate.

Propunerea legislativă înregistrată recent la Senat stabilește că toți cetățenii majori ar putea primi de la stat diferența de bani dintre venitul net lunar al acestora și valoarea de 1.500 de lei. Propunerea urmărește să nu mai existe persoane cu venituri lunare mai mici decât această valoare.

Sprijin pentru un trai decent
Acest ajutor financiar este numit „sprijin pentru un trai decent” și va fi acordat pe perioada stării de urgență și timp de șase luni după ridicarea acesteia.

Conform propunerii, la calcularea veniturilor nete ale persoanelor se vor lua în calcul toate veniturile considerate impozabile din Codul fiscal. În acestea vor fi incluse și veniturile din activități independente precum cele generate din din drepturi de autor, din salarii, din chirii, din activități agricole, din investiții sau din jocuri de noroc. Trebuie menționat că acestea sunt numai câteva exemple.

Cum pot fi obținuți banii
Pentru a obține diferența de la stat, doritorii vor trebui să depună mai multe documente la agenția de plăți și inspecție socială din județul în care locuiesc.

Va fi necesară transmiterea unei cereri în acest sens și a unor acte doveditoare ale veniturilor obținute lunar. Documentele vor putea fi transmise și în format electronic. Dacă nu se poate demonstra lipsa sau existența oricăror venituri, va fi necesară o declarație pe propria răspundere.

Această măsură propusă recent este similară cu cea care îi vizează pe pensionari. Măsura care îi vizează pe pensionari, în valoare de 704 lei, presupune acordarea unei indemnizații sociale către cei cu pensii mici.

În cazul în care va ajunge să fie aplicată, măsura îi va viza și pe pensionari. Aceștia vor avea venituri minime lunare de 1.500 de lei timp de șase luni de la ridicarea stării de urgență.

Sursa: capital.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *