BREAKING! Lovitura FATALA pentru Guvernul Dancila vine de la Iohannis! Se anunta DEZASTRUL

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că un Guvern PSD nu este potrivit pentru România. Șeful statului a respins categoric propunerile de remaniere guvernamentală venite din tabăra social-democrată, despre care a spus că sunt „contrare” parcursului euroatlantic pe care îl urmează țara noastră.

„Degringolada de la nivelul guvernării care s-a accentuat în aceste zile confirmă disprețul cu care PSD și ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt din nou mai presus de interesele cetățeanului și de guvernarea acestei țări pentru oameni. N-ar trebui să fie însă nicio surpriză pentru nimeni, dimpotrivă. Este rezultatul firesc a doi ani și jumătate de guvernare haotică, incompetentă și coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD și ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD și ALDE, pur și simplu se fac că nu îl înțeleg. Într-o Românie normală, un vot precum cel de la referendumul din 26 mai ar fi determinat demisia imediată a guvernuluyi. Când 6,4 milioane de români îți spun direct că duci țara pe un drum greșit, nu-ți mai rămâne nimic altceva de făcut decât să pleci acasă. În continuare sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România.

(…) Există decizii asumate în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu occidentul, pe care nu vreau să-l periclitez, precum cea vehiculată de PSD. România are un drum european, prin care își consolidează statul de drept. Nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții. România are nevoie de o schimbare autentică și profundă. Pentru a repara ce s-a stricat în acești ani și pentru a pregăti o nouă guvernare, care de data această se luptă pentru români. Votul din 26 mai îmi dă legitimitatea de a mă opune explicit propunerilor pe care PSD le face, așa cum am făcut-o în repetate rânduri. Mă voi opune în continuare încercărilor PSD de a deraia România de pe direcția corectă.

(…)Dacă noua configurație a Guvernului va trece în Parlament, eu le spun celor de la guvernare că voi rămâne ferm pe poziția mea de apărător al valorilor democratice, al statelor de drept, al modelului de dezvoltare prooccidental pe acre îl merită și îl doresc majoritatea românilor. Nu voi permite PSD să își bată joc de România și de români.

Dacă însă noua configurație a Guvernului nu va fi aprobată, îi asigur pe români că există soluții corecte, democratice și constituționale, pentru ca România să nu intre într-o criză profundă. Dacă vor să dea dovadă de responsabilitate toți cei care înțeleg că această guvernare toxică nu mai poate continua, există suficiente voturi în Parlament care să asigure chiar și o soluție de tranziție, care să înlocuiască actualul Guvern și să oprească dezastrul. Partidele de opoziție, toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil în caz de criză.”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Cotroceni, într-o declarație de presă.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *