BREAKING Joe Biden lansează la G7 Parteneriatul pentru Infrastructură Globală

Liderii țărilor G7 – grupul celor şapte cele mai industrializate ţări din lume – au anunțat, duminică, extinderea sancțiunilor împotriva Moscovei și au lansat un apel la unitate. Separat, președintele american a anunțat un „parteneriat global de investiții” de 600 de miliarde de dolari.

„G7 va anunța că vom interzice importurile de aur rusesc, o sursă de export majoră pentru Rusia, ceea ce o va priva de miliarde de dolari”, a indicat pe Twitter președintele american Joe Biden.

Marea Britanie a făcut un anunț similar.

„Aceste măsuri îi vor lovi direct pe oligarhii ruși și vor lovi în inima maşinii de război a lui Putin”, a asigurat premierul britanic Boris Johnson.

Citiți și:  Situație fără precedent în SUA. Se cere STARE DE URGENTA!

BBC notează, în context, că Rusia a exportat aur în valoare de aproape 15 miliarde de euro în 2021, potrivit Downing Street.

Franța este favorabilă acestei măsuri, a anunțat Palatul Elysee, dar a cerut „o coordonare” a G7 în prealabil.

În așteptarea unei decizii colective la finalul reuniunii marți, Washingtonul, Londra, Ottawa şi Tokyo au şi anunțat deja un embargo asupra aurului nou extras în Rusia, fără a-l viza pe cel deja vândut.

La summit-ul G7, președintele american a anunțat, duminică după-amiază, un „parteneriat global”, cu investiții de 600 de miliarde de dolari.

„Dorim să lansăm oficial parteneriatul global de investiții și infrastructură de 600 de miliarde de dolari până în 2027, împreună cu partenerii G7.

Citiți și:  Americanii trimit o undă de șoc la nivel mondial! Biden a facut ANUNTUL

Investițiile vor viza dezvoltarea durabilă, stabilitatea globală, conectivitatea, sănătatea și egalitatea de gen (…) Nu este o chestiune de caritate, ci de o investiție reală în viziunea noastră asupra viitorului”, a spus Biden.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.