BREAKING | Italia a declarat STARE DE URGENTA din cauza coronavirusului

Guvernul italian a declarat stat de urgență vineri și a închis tot traficul aerian către și dinspre China. Decizia a venit după confirmarea faptului că doi turiști chinezi au avut rezultate pozitive pentru infectarea cu coronavirus. Cuplul este tratat izolat într-un spital din Roma, specializat în boli infecțioase.

O ședință specială de cabinet, organizată vineri de guvernul italian a declarat o stare de urgență pentru șase luni și s-au 5,5 milioane de dolari pentru a face față epidemiei de coronavirus.

Italia a declarat stare de urgenţă din cauza coronavirusului

Primul ministru italian, Giuseppe Conte, a confirmat că un cuplu chinez din Wuhan, care a fost cazat în hotelul Palatino din Roma, în apropiere de Colosseum, a fost internat la Spitalul Spallanzani din Roma, după ce a prezentat simptome de coronavirus.

Premierul a spus că nu există niciun motiv de panică, adăugând că toate măsurile au fost adoptate, pentru a încerca să se prevină răspândirea bolii.

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Spallanzani, profesorul Giuseppe Ippolito, a declarat că cei doi chinezi au fost plasaţi în izolare și sunt „în condiții rezonabile”.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că starea de urgență oferă guvernului mai multe puteri de a face față infecției, dar nu schimbă viața italienilor.

Speranza a mai spus că se depun eforturi pentru identificarea locaţiilor din Italia, pe care le-a vizitat cuplul chinez de la sosirea la Milano, pe 23 ianuarie. Ceilalți 18 turiști și șoferul care au călătorit cu ei într-un autobuz sunt, de asemenea, testați și rămân sub observație.

De asemenea, guvernul italian pregăteşte un avion special pentru a readuce în jur de 80 de italieni din Wuhan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.