BREAKING În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat complet!


Reuters a transmis că un judeţ din provincia Henan din centrul Chinei, a anunţat miercuri că „a interzis practic orice ieşire a oamenilor, în urma mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus în zonă”.

Potrivit unei postări pe contul mass media sociale, oficiali din judeţul Jia – care are o populaţie de aproximativ 600.000 de locuitori – au transmis că nimeni nu poate călători în afară judeţului fără o autorizare specială. În plus, rezidenţii nu au voie să-şi părăsească locuinţele nici măcar pentru a se deplasa la servici, decât dacă au dreptul de a face acest lucru.

Potrivit rapoartelor mass-media locale, pe 29 martie, provincia Henan a început să raporteze cazuri de infecţie cu virus Wuhan, după 30 de zile în care nu a raportat cazuri noi, spunând că o persoană a fost găsită pozitivă după o călătorie în Pingdingshan, unde se află judeţul Jia. Autorităţile locale au declarat că persoana infectată a intrat în contact cu doi medici din judeţul Jia, care ulterior au ieşit pozitiv la teste, deşi nu prezentau simptome.

Drept urmare, Bloomberg adaugă că începând cu 1 aprilie, toate complexurile rezidenţiale vor fi “închise” şi toţi locuitorii trebuie să poarte măşti şi să aibă temperatura luată la intrarea sau ieşirea din complexurile de apartamente.

Anunţul pune capăt pretenţiilor Chinei de a fi stăvilit epidemia de virus Wuhan.

China a fost acuzată recent de un raport de intelligence prezentat Casei Albe, de minimizarea dimensiunii epidemiei de virus Wuhan.

Epidemia de virus Wuhan a lovit puternic economia chineză, care suferea deja de probleme structurale care începuseră să devină evidente în 2019.

Regimul comunist a fost astfel nevoit să înfrunte o dilemă – dacă opreşte carantina pentru a reporni economia, riscă un al doilea val de epidemie. Cazul contrar ar putea duce la faliment, din cauza economiei chineze cvasi-blocată de criza de sănătate.

Între timp în China se semnalează indicidente de revoltă, motivate de lipsa banilor şi probleme legate de neplata salariilor şi a chiriilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *