BREAKING | Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA luând mită 120.000 lei!

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA luând mită 120.000 lei

UPDATE 19:35 – DNA a confirmat că procurorii au desfăşurat un flagrant în biroul fostului ministru. „Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, pentru stiripesurse.ro.

Sorina Pintea fost prinsă luând mită în biroul ei din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, vineri. Procurorii au percheziţionat timp de cel puţin trei ore biroul fostului ministru şi au ridicat mai multe documente.

Aceasta ar fi luat mită pentru un contract de achiziţii pentru echipamente medicale care să fie folosite pentru combaterea noului coronavirus.

Flagrantul a avut loc vineri, în jurul orei 15:00. Suspiciunile sunt de luare de mită privind achiziţiile la nivel naţional, de echipamente.

Sorina Pintea ar urma să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.
Anterior fusese aleasă senator în 2016 din partea PSD. Ulterior, pe 4 februarie 2017 şi-a anunţat demisia din funcţia de senator, alegând să rămână în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *