Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Breaking | Este furie MAXIMA in China. SUA, amenințata direct: Comportament nesăbuit și provocator

Taiwan 01

Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a susținut o conferință de presă, pe fondul furiei chinezești cu privire la iminenta vizită în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Potrivit Bloomberg, Hua este cel mai înalt purtător de cuvânt al Ministerului de Externe și este uneori folosită pentru briefinguri pe cele mai sensibile probleme internaționale, inclusiv imediat după invazia Rusiei în Ucraina.

Ca răspuns la o întrebare referitoare la călătoria lui Pelosi, Hua a spus că întrebarea este mai potrivită pentru a fi adresată părții americane. Ea a spus că poziția Chinei este foarte clară: „Vom lua măsuri hotărâte pentru a asigura suveranitatea și interesele.”

Hua spune că, dacă Pelosi adoptă “calea greșită”, China va lua “măsuri ferme și hotărâte” pentru a-și proteja suveranitatea. Oficialul chinez afirmă că atât China, cât și SUA mențin comunicarea între Beijing și Washington și că China a declarat în mod repetat că se opune vizitei lui Pelosi.

Cele două părți au menținut contactul la diferite niveluri, potrivit lui Hua. Ea a spus că speră că oficialii americani vor fi clari în legătură cu importanța și sensibilitatea acestei probleme și cât de periculoasă ar putea fi.

Ea a refuzat să comenteze ceea ce a fost sugerat pe rețelele de socializare, și anume că ar putea fi luate măsuri pentru a împiedica vizita lui Pelosi.

„Statele Unite sunt cele care au făcut provocările care au dus la creșterea tensiunilor în Strâmtoarea Taiwan”, spune Hua. Ea critică așa-numita „logică extorcată” prin care SUA pot face tot ce vor.

„Lumea vede în mod clar că SUA sunt cele care fac provocări, iar SUA trebuie să își asume responsabilitatea pentru acest lucru”, potrivit lui Hua. „Este revelator faptul că unii din SUA se agață de o mentalitate hegemonică, SUA spunând că pot face tot ce vor, deși alții nu pot”, a adăugat ea.

Hua spune că, în 1979, SUA au recunoscut RPC ca fiind singurul guvern al Chinei. Atunci când președintele Camerei Reprezentanților, fiind persoana nr. 3 în guvern, vizitează Taiwanul, acest lucru devine o sursă de tensiune.

Pelosi nu este primul președinte al Camerei Deputaților care vizitează, Newt Gingrich vizitând-o anterior, dar ea spune că aceasta nu este o scuză pentru a repeta “greșeala”.

„Atunci când are loc o vizită provocatoare a politicienilor americani în Taiwan, nu este vorba de o vizită neoficială”, spune Hua. „Principiul unei singure Chine este recunoscut la nivel internațional și reprezintă baza pentru reluarea legăturilor dintre SUA și China, dar SUA au dat înapoi în această privință”, adaugă ea.

Hua enumeră mai multe surse de tensiuni și critică SUA pentru golirea de conținut a politicii “o singură China”. Ea avertizează împotriva dezvoltării unui fel de soluție “două Chine”.

Hua îl citează pe Henry Kissinger la Davos din acest an – că, din punctul său de vedere, înțelegerea acordului este că SUA vor respecta acest principiu și nu ar trebui să se dezvolte o soluție cu două Chine.

Este greu de imaginat ceva „mai nesăbuit și mai provocator decât acest comportament” al SUA cu privire la Taiwan, spune Hua. China acuză SUA că colaborează cu „forțele separatiste” din Taiwan și „orice contramăsuri pe care China le-ar putea lua ar fi justificate”.

„Dacă SUA judecă greșit sau gestionează greșit această problemă, aceasta va duce la consecințe dezastruoase pentru regiunea Taiwanului”, spune Hua. SUA și Taiwan au colaborat pentru a face mai întâi provocări, în timp ce China a fost nevoită să acționeze din „autoapărare”, spune ea.

Hua spune că SUA ar trebui să fie clarvăzătoare cu cine are de-a face – o națiune de 1,4 miliarde de oameni cu o istorie de 5.000 de ani.

„SUA ar trebui să renunțe la orice încercare de a juca cartea Taiwanului”, spune Hua. „În cazul în care SUA urmăresc orice cale de acțiune greșită, își va asuma întreaga responsabilitate pentru consecințele negative”, adaugă ea.

Hua subliniază că China a fost un susținător ferm al Națiunilor Unite și a acționat pentru a sprijini eforturile de menținere a păcii. China va colabora cu ceilalți membri ai consiliului pentru a susține adevăratul multilateralism, spune ea.

Comentariile lui Hua sunt puternice și este absolut necruțătoare în a critica SUA și Taiwanul, susținând că dreptul internațional (și istoria) este de partea Chinei, mai notează Bloomberg.

Este interesant faptul că ea respinge precedentul vizitei lui Gingrich în Taiwan ca fiind în vreun fel, sub orice formă, o justificare pentru vizita lui Pelosi. Și, bineînțeles, de când Gingrich a vizitat Taiwanul, în urmă cu 25 de ani, China s-a transformat într-o superputere, cu a doua cea mai mare economie a lumii și o armată enormă și în plină dezvoltare.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.