BREAKING. Este FARA PRECEDENT. Coronavirusul face RAVAGII in Romania. Se cere OPRIREA importurilor din China

Coronavirusul face ravagii. ANPC a cerut oprirea importurilor din China. Este un caz fără precedent în România. Vor exista controale mai amănunțite asupra mărfurilor care vor intra în țară. Cum se prezintă situația actuală?

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a solicitat ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa pentru „împiedicarea punerii pe piaţă, în vederea comercializării, a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din România (jucării, cosmetice, articole textile, încălţăminte etc.).”

Solicitarea ANPC este făcută „având în vedere existenţa în China a noii tulpini de coronavirus ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane, care se transmite pe cale aeriană şi pentru care nu există tratament”, scrie stiripesurse.ro.

Citiți și:  OMS Europa: Peste 50% dintre europeni vor fi infectati cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni. Valul uriaș va duce la prăbușirea sistemelor medicale din întregul continent

Autoritatea a transmis un mesaj și către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud în care precizează faptul că inspectorii ANPC trebuie să participe la controlul fizic ce se efectuează asupra mărfurilor importate din China, care au un impact major asupra consumatorilor.

În plus, acestor instituţii li se cere sprijinul pentru împiedicarea punerii pe piaţă a produselor importate din China, care intră în contact direct cu consumatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *