Breaking Dragnea LOVESTE din puscarie. Decizia luată de Viorica Dăncilă!

Propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru postul de Ministru al Afacerilor Interne stârnește un val de reacții negative, atât printre oamenii din sistem, cât și în clasa politică. Legăturile lui Daniel Dumitru Chirilă cu Liviu Dragnea fac din nominalizarea sa una extrem de controversată.

Nominalizarea lui Daniel Dumitru Chirilă pentru funcția de ministru de Interne, făcută miercuri de premierul Viorica Dăncilă, a stârnit un val de controverse, atât la nivelul clasei politice, cât și în interiorul Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, Chirilă este fost ofițer al celebrului serviciu secret al MAI, supranumit ”Doi și-un sfert” și bun prieten al fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea. Acesta a încercat să îl numească pe Chirilă în fruntea DGIPI și în 2012, când Dragnea a ocupat pentru câteva zile funcția de ministru de Interne, demisionând după ce nu a reușit să își impună omul dorit la șefia controversatului serviciu secret, informează Digi24.ro.

Surse din conducerea PSD susțin că Dragnea a încercat să îl impună pe Chirilă la șefia DIPI și anul acesta, înainte de condamnarea sa, însă Carmen Dan a fost reticentă, din cauza reacțiilor provocate de această intenție.

Sursele citate au explicat că de data aceasta el a fost propulsat pe lista de miniștri trimiși pentru aprobare la Palatul Cotroceni de grupul de influență din jurul Vioricăi Dăncilă, din care face parte și omul de afaceri Ică Voinea, extrem de influent la vârful partidului și al Guvernului. Promovarea acestuia s-a făcut în ciuda unor avertismente primite de premier în legătură cu numele controversat al lui Chirilă, dar și a lipsei de șanse să fie aprobat de Klaus Iohannis.

În perioada în care izbucnise în MAI scandalul Caracal, s-a încercat numirea sa ca secretar de stat la MAI, însă nu s-a reușit, pentru o scurtă perioadă de timp, din cauza opoziției unora dintre liderii PSD. Numirea s-a concretizat însă în 3 septembrie, când ministru interimar la Interne era Mihai Fifor.

Interesant este că în aceeași perioadă în care se făceau presiuni din interiorul PSD pentru promovarea lui Chirilă, mai exact în 21 august, ministrul interimar Fifor l-a demis pe șeful DIGI, Mihai Cristian Mărculescu, cu intenția de a-l scoate de tot din serviciu și a-l detașa la Jandarmerie, arată sursa citată.

Daniel Dumitru Chirilă este colonel în rezervă, are 41 de ani, s-a pensionat la 39 de ani din MAI, unde a activat la DIPI, și, conform declarației de avere, are o pensie lunară de 7600 de lei.

După trecerea în rezervă a ajuns director general al companiei Quality Business Solution, controlată de omul de afaceri Dumitru Octavian Nicolau, abonată la contracte cu instituțiile publice, în special cu MAI și STS, în perioada în care Marcel Opriș a fost directorul serviciului.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *