BREAKING. CRESC SALARIILE! Anunțul făcut de noul premier

Cresc salariile! Este anunțul noului premier. Ludovic Orban a anunțat și care sunt românii vizați de noul proiect. Șeful de la Palatul Victoria a dat asigurări că salariul minim pe economie va creşte, dar nu a precizat procentul cu care va fi majorat. În prezent, se face o analiză care ia în calcul propunerile sindicatelor şi patronatelor.

„Sigur că patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea noastră. În ceea ce priveşte sindicatele, au venit cu nişte propuneri pe care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuţiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anului viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creşterea salariului minim. Am reţinut dorinţa unora de a ne baza pe prognoze pe anul care urmează. Sigur că de multe ori prognozele… Vă dau numai un exemplu: bugetul pe 2019 a fost construit pe o prognoză de creştere economică de 5,5 % şi în realitate creşterea economică pe 2019 probabil va fi în jur de 4 %”, a declarat premierul Ludovic Orban la finalul evenimentul de lansare a bancnotei aniversare cu tema „Desăvârşirea Marii Uniri – Ion I. C. Brătianu”, potrivit agerpres.ro

Citiți și:  Orban către Cîțu: "Băi nesimțitule!" Jigniri FARA PRECEDENT la finalul ședinței solemne din Parlament

Răspunsul lui Ludovic Orban
Când a fost întrebat dacă salariul minim va creşte de la 1 ianuarie, premierul a răspuns: „Va creşte. Facem analize şi punem în modelul nostru propunerile care au fost formulate, în special de confederaţiile sindicale, şi vom lua o decizie sper cât mai repede”.

Şeful Guvernului a precizat că există foarte mulţi factori care influenţează cursul de schimb leu-euro. „Se ştie că decembrie este o lună în care creşte consumul. Noi avem un deficit comercial extrem de mare. Nevoia de produse din import în luna decembrie creşte foarte mult şi din cauza asta există o cerere foarte mare de euro care creează o tensiune asupra cursului de schimb leu-euro”, a argumentat acesta.

Citiți și:  Orban dă detalii despre „răfuiala” cu Cîțu din Parlament: ‘Să îți fie rușine, nesimțitule, că nu mi-ai dat cuvântul!’

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.