BREAKING Contracte de munca cu CLAUZE INJOSITOARE si ILEGALE pentru romanii plecati la munca in Germania


Mai multe clauze ilegale apar în contractele de muncă semnate vineri de românii aflaţi pe aeroportul din Cluj care vor să plece în Germania.

În plus, oamenii au primit contractele când erau în aeroport şi se pregăteau de decolare şi acolo le-au şi semnat.

Informaţia a fost prezentată în exclusivitate, vineri, la Antena 3.

Astfel, potrivit documentului, muncitorii români care vor să plece să lucreze în Germania au termenul de preaviz de numai o zi.

În mod normal, „în Germania, sunt patru săptămâni minim, înainte să te poată da afară”, a spus avocatul Adrian Cuculis, vineri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

O altă clauză pentru care românii au semnat este aceea că angajatorul îi obligă să presteze muncă suplimentară, potrivit informaţiilor Antena 3.

De asemenea, o altă clauză pusă de angajator se referă la faptul că acesta le poate schimba angajaţilor atât domeniul de activitate, cât şi locul de desfăşurare al activităţii.

„Spre exemplu, dacă acei oameni au plecat să recolteze roşii, ei ar putea să se trezească că sunt mutaţi la activităţi în construcţii”, a exemplificat avocatul.

Şase avioane care urmau să decoleze de la Cluj pentru a duce români la muncă în străinătate au fost blocate pe aeroport vineri dimineaţă.

Pe site-ul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj apar, vineri, şase curse aeriene care urmau să plece sper Baden-Baden și Dusseldorf.

Sursa: antena3.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *