BREAKING Casa Albă: Iohannis și Biden anunța o PREMIERA MONDIALA

România va fi prima țară din lume unde SUA implementează tehnologia reactoarelor nucleare modulare de mici dimensiuni. Anunțul va fi făcut azi de președintele american Joe Biden și de Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat Casa Albă.

Potrivit Casei Albe, estul Europei va beneficia astfel de cele mai noi tehnologii nucleare civile disponibile. Acordul va duce la formarea a peste 6.000 de locuri de muncă în România și SUA, cu potențial de a duce la crearea a peste 30.000 de locuri de muncă.

Proiectul este menit să contribuie la decarbonizarea sectorului energetic.

„Preşedintele Biden şi preşedintele Iohannis vor anunţa astăzi planuri privind construirea în premieră a unei uzine de reactore modulare de mici dimensiuni în România, printr-un parteneriat cu firma americană NUScale Power, aducând cea mai nouă tehnologie nucleară civilă într-o parte esenţială a Europei”, anunţă marţi Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu.

„Parteneriatul va aduce tehnologia reactoarelor nucleare de mici dimensiuni în România, poziţionând tehnologia SUA pe un loc de conducere în cursa mondială pentru dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni”, precizează Casa Albă.

„Acordul comercial va include construcţia unei uzine NUScale cu 12 module, iniţial urmând să fie create peste 6.000 de locuri de muncă în SUA şi România, inclusiv prin formule de cooperare, cu potenţialul de a fi create 30.000 de locuri de muncă în SUA şi România pe măsură ce proiectul se va dezvolta. Dezvoltarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni va fi un factor important care va contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din sectorul energetic şi la un viitor cu emisii zero”, subliniază Preşedinţia SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *