BREAKING Bulgaria a scos armata pe străzi! Circulația între orașe, restricționată!


Nimeni nu va putea părăsi oraşele Bulgariei fără un motiv întemeiat, începând de sâmbătă, iar persoanele cu vârste de peste 60 de ani vor avea acces în magazine alimentare şi în farmacii numai între orele 08:30 şi 10:30, măsuri luate de autorităţile de la Sofia pentru a preveni răspândirea coronavirusului, relatează agenţiile BTA, Reuters şi EFE.

Agenţii de poliţie, sprijiniţi de soldaţi, vor permite intrarea şi ieşirea din oraşele bulgare, inclusiv din capitala Sofia, numai personalului medical şi acelor persoane care prezintă un document prin care atestă motivul deplasării, semnat de angajator sau de medic, după caz, ori pentru revenirea la domiciliul permanent. Această măsură nu priveşte însă şi localităţile mai mici.

Parlamentul de la Sofia a votat vineri, după o dezbatere aprinsă, pentru mobilizarea armatei în vederea asistării autorităţilor civile în aplicarea acestor restricţii.

Între orele 08:30 şi 10:30 accesul în magazine alimentare şi farmacii va fi rezervat persoanelor cu vârste peste 60 de ani, celelalte persoane având acces în afara acestui interval orar.

Citiți și:  OMS Europa: Peste 50% dintre europeni vor fi infectati cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni. Valul uriaș va duce la prăbușirea sistemelor medicale din întregul continent

Tot de sâmbătă, parcurile din oraşele bulgare vor fi închise, cu un acces limitat pentru perioade scurte numai în cazul celor care-şi plimbă animalele de companie.

Într-o conferinţă de presă comună, şeful echipei de combatere a COVID-19, Vencislav Mutafchiyski, ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, şi cel de interne, Mladen Marinov, au precizat că pentru aplicarea carantinei vor fi efectuate controale la punctele de intrare şi ieşire din Sofia şi din celelalte oraşe.

Măsuri speciale sunt deja aplicate în mai multe oraşe în cartierele locuite de romi. Mii de romi bulgari au revenit recent din statele occidentale şi există temerea că unii dintre ei ar fi putut contracta acolo coronavirusul, notează Reuters.

La Nova Zagora, Kazanluk şi Sliven, unde locuiesc peste 50.000 de romi, autorităţile au instalat puncte de control pentru a nu permite ieşirea romilor în grupuri mari. ”S-ar putea ca ei să se simtă discriminaţi, dar nu este nicidecum aşa ceva. Nu acesta este scopul măsurii”, a precizat în faţa presei primarul oraşului Nova Zagora, Nikolai Grozev.

Citiți și:  Dr.Fauci arunca BOMBA: Nu vom scăpa niciodată!

Bulgaria a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă şi avea vineri 129 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, cu 22 mai multe faţă de joi, şi trei decese. (Sursa: Agerpres)

Fuga din carantină a devenit în Bulgaria sport de masă/În ciuda interdicției, o femeie cu copilul ei au plecat cu trenul din Varna și au scris pe ușa compartimentului că sunt contaminați cu coronavirus

Nerespectarea indicaţiilor privind carantina la domiciliu devine un fenomen de masă în Bulgaria. Într-o singură zi, procuratura a anunţat câteva asemenea anchete. Poliția a fost, de asemenea, nevoită să urmărească în toiul nopţii un cetăţean turmentat, de la Spitalul Pirogov la Gara Centrală din Sofia, din cauza faptului că era suspectat de coronavirus. Bărbatul a decis să nu aștepte rezultatele testelor și a plecat pur şi simplu, iar echipele de poliție au alergat după el, transmite Mediapool, citată de Rador.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.