BREAKING! Azi, la ora 18, Guvernul va DECIDE: Hotarare IMPORTANTA pentru milioane de romani

Milioanele de români care aşteaptă veşti despre alocaţii au aflat miercuri că proiectul majorării acestora va fi discutat astăzi, de la ora 18:00, în şedinţa de guvern.

Conform unor surse citate de digi24.ro, alocațiile ar urma să fie majorate cu 20% de la 1 august.

Cel puţin aceasta este varianta care apare în acest moment într-un proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Muncii, ce va fi discutat azi în Guvern.

Important de subliniat este că decizia finală cu privire la subiectul mării alocaţiei de stat va fi luată chiar azi, în ședința de guvern programată pentru ora 18:00.

Amintim că ulterior apăruse informaţia conform căreia varianta majorării cu 20% era inclusă în proiectul Ministerului Muncii, cu o creștere etapizată.

Astfel se avea în vedere dublarea alocațiilor până la jumătatea anului 2022. Pentru copiii între 2 și 9 ani, alocația s-ar majora cu 22,5 lei, de la 150 la 173 lei.

Pentru cei care au sub doi ani sau pentru cei cu dizabilități, alocația de stat ar urma să fie majorată cu 60 de lei, astfel încât va ajunge la 360 de lei.

Merită amintită şi declaraţia de marţi seara a ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, care a subliniat că Guvernul va încerca să dubleze alocaţiile pentru copii „cât mai curând”:

„Suntem într-un context dificil, într-un context global economic îngrozitor. Eu nu cred că mai găsiţi o ţară în lume care să facă ce facem noi astăzi, să venim şi să spunem că vom creşte alocaţiile.

Dar, în acelaşi timp, facem acest lucru, creştem alocaţiile şi dorim să le dublăm. Dar vom avea o creştere acum, la 1 august, vom avea una substanţială la 1 ianuarie şi încă una anul viitor.

Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt. Ştiu că premierul a spus până în 20%, cred că în jurul acestei cifre ne vom stabili, acum cu 1 august, cred că între 15% şi 20%, acolo suntem.”

În aceeaşi intervenţie de la B1 Tv, ministrul Finanţelor a transmis românilor că Guvernul Orban face un efort cu acest proiect al alocaţiilor mărite:

„Oamenii trebuie să ştie că în acest proiect de lege vine şi creşterea din ianuarie şi anul viitor.

Dar trebuie să înţeleagă că este un efort enorm pentru buget, pentru că aceştia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiţii, investiţii care ar fi creat valoare adăugată şi ar fi putut garanta creşteri şi plata de alocaţii în viitor.

Avem nevoie de creştere economică ca să putem să plătim în viitor alte alocaţii mai mari, pentru că, altfel, dacă stăm doar pe deficite, pe împrumuturi, nu vom ajunge nicăieri.”

La rândul său, premierul Ludovic Orban declarase luni că Guvernul va majora alocaţiile copiilor în mai multe etape, care la rândul lor vor depinde de prognoze.

„La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile.

Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face.”

Referitor la acelaşi subiect, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunța săptămâna trecută că va propune Guvernului o creştere a alocaţiilor.

Ea avea un amendament, totuşi: mărirea putea veni dacă procentul era unul sustenabil pentru buget.

„A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens.

PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile.

Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, declara ea.

sursa: digi24.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *