BREAKING Arafat arunca BOMBA: Deci e clar, din data de 15 mai, NU!


Șeful DSU a vorbit miercuri seara, despre legea adoptată de Parlament privind starea de alertă. Raed Arafat a precizat că nu este de acord cu deschiderea mall-urilor și a teraselor după data de 15 mai, deoarece sunt locuri care le pun cetățenilor sănătatea în pericol.

Raed Arafat este împotriva deschiderii mall-urilor și teraselor
Raer Arafat a vorbit miercuri seara, la Digi24, despre legea adoptată de Parlament. Potrivit acestuia, deschiderea mall-urilor și teraselor după 15 mai nu poate fi permisă.

Arafat susține că mall-urile au fost închise pentru că reprezintă un risc major, deoarece acestea sunt locuri de plimbare și le pun viața în pericol oamenilor.

„O să se analizeze la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) deschiderea teraselor, a mall-urilor, nu o să comentez ce s-a discutat astăzi pentru că nu știu tot proiectul și tot ce a ieșit.

Citiți și:  Raed Arafat, ATACAT de senatoarea Șoșoacă: ”E artizanul distrugerii României”. Cum vrea sa-l dea jos

Totodată, șeful DSU a declarat că medicii epidemiologi trebuie să evalueze mall-urile mici pentru a decide dacă se vor deschide pe 1 iunie sau pe 15 iunie.

„Trebuie să vedem cum vom rezolva această problemă. Am înțeles că există locuri unde scrie în lege că pot deschide – restaurante, terase… Asta înseamnă că CNSSU poate să spună „NU!”. Dacă e așa, e OK. Pot, dar NU!Deci e clar că în data de 15 NU!”, a spus Arafat.

Măsurile privind starea de alertă
În noaptea de joi, 14 mai, România ar trebuie să iasă din starea de urgență și să intre în starea de alertă. Chiar dacă unele măsuri se vor relaxate, Guvernul propune continuarea restricțiilor, pentru că pericolul pandemiei de coronavirus nu a trecut.

Citiți și:  Raed Arafat tocmai a dat breaking news-ul momentului. Românii care vor ieși din casă doar cu declarație. Se aplică de luni

În proiectul de lege de miercuri se prevede deschiderea teraselor și mall-urilor și înjumătățirea amenzilor.

Însă, parlamentarii nu au fost de acord cu multe dintre restricțiile propuse de Guvern, motiv pentru care le-au modificat. Cei din Parlament au menținut restaurantele, hotelurile și pensiunile închise, dar terasele în aer liber să fie deschise.

Totodată, mall-urile rămân închise, dar magazinele care au acces separ să fie deschise. Slujbele de la biserică vor avea loc în aer liber, dar trebuie să se respecte distanța socială între enoriași.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile