BREAKING Anunt MAJOR pentru pensionari. Ce PENSII se RECALCULEAZA de la 1 octombrie

Anunț crucial pentru pensionari! Aceste pensii vor fi recalculate după 1 octombrie. Ministrul Muncii, Marius Budăi a făcut marele anunț.

Așadar, potrivit ministrului, după 1 octombrie va continua recalcularea pensiilor din grupa I și II. Recalcularea trebuia finalizată până pe 30 septembrie, dar în cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, aceasta se va prelungi.

„Noi considerăm că am periat toată baza de date, dar dacă cineva descoperă că nu s-a corectat sau nu a fost în regulă, nu-i nicio problemă să facem calcule după 1 octombrie (…) Din septembrie 2020, punctul de pensie va crește de la 1265 de lei la 1775 de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 40%”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

Până acum, s-au recalculat 81.000 de pensii. Potrivit oficialului, aproximativ 76.000 de pensionari vor primi mai mulți bani.

Pensiile au fost majorate și luna aceasta. Valoarea punctului de pensie a fost majorată de la 1.100 la 1.265 lei. În 2020, ounctul de pensie va ajunge la 1775 de lei.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu pensiile speciale. Acestea ar putea fi impozitate cu 10%, respectiv 90%.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *