BREAKING NEWS. ZECI DE ANI DE INCHISOARE PENTRU UN CUNOSCUT INTERLOP

Un cunoscut interlop din gruparea criminală BORMAN a fost prins de autorități și condamnat la 20 de ani de închisoare, pentru contrabandă de droguri.

Prin Decizia Curții de Apel Chișinău, un interlop activ al organizației criminale BORMAN, în vîrstă de 28 de ani a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor de organizare a activității organizației criminale BORMAN, contrabandă cu mijloace financiare și circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, scrie Publikamd.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, condamnatul, activînd în cadrul organizației criminale sus menționate, la indicația conducătorului acestei reuniuni criminale, racola persoane cu ajutorul cărora scotea prin contrabandă bani de pe teritoriul Republicii Moldova, le organiza deplasarea în Spania, unde procura droguri (hașiș) în proporții deosebit de mari de la alți membrii ai grupării, care acționau la indicația liderului structurii criminale și gestiona transportarea drogurilor în Federația Rusă.

Astfel, în perioada de timp decembrie 2013-ianuarie 2014, condamnatul a scos prin contrabandă de pe teritoriul Republicii Moldova 100.000 de euro, cu acesti bani în Regatul Spaniei a procurat aproximativ 100 kg de droguri de tip hașiș și a organizat transportarea drogurilor în Federația Rusă.

O parte din droguri a ajuns pe teritoriul Federației Ruse și a fost comercializată, iar cantitatea de 46.515 kg de hașiș a fost depistată și ridicată de către organele de drept ale Federației Ruse, transportatorii fiind condamnați pe teritoriul Federației Ruse.

Investigarea infracțiunilor comise de către organizația criminală ”BORMAN”, a fost efectuată de către procurorii PCCOCS împreună cu ofițerii de investigații ai INI al MAI în colaborare cu organele de drept ale Federației Ruse, Regatului Spaniei și României.

loading...
Loading...
   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *