BREAKING! MIGRANȚII SUNT IN DRUM SPRE NOI! România, inclusă de televiziunea de stat a Turciei pe traseul migranţilor către Occident

Aflat în căutare de susţinători pentru operaţiunea militară din Idlib, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan încearcă să obţină acest lucru şantajând UE cu o nouă criză a migraţiei. Televiziunea de stat a Turciei şi-a intrat deja în rol, prezentând o rută nouă, care trece prin România.

La trei zile de la deschiderea graniţelor Turciei pentru migranţii care aspiră la viaţa din Occident, TRT a publicat pe Twitter o hartă cu traseul pe care aceştia ar urma să-l parcurgă pentru a-şi îndeplini visul.

Dacă vechiul traseu trecea prin Grecia şi Balcanii de Vest, noua rută vizează îndeosebi Bulgaria, România, Ungaria şi Austria până la destinaţiile finale din vestul Europei. Posibile destinaţii finale sunt trecute Germania şi Franţa.

„Criza refugiaţilor e posibil să lovească puternic Europa în următoarele zile“, anticipează postul de televiziune TRT într-un mesaj publicat pe Twitter.

Harta cu noua rută a migranţilor sirieni FOTO Twitter

De fapt, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan vrea sprijin din partea Franţei şi a Germaniei în operaţiunea militară pe care o duce împotriva lui Bashar al-Assad şi încearcă să-l obţină ameninţând cu o nouă criză a refugiaţilor.

„Ce am făcut ieri? Am deschis porţile. Şi nu le vom închide“, a afirmat sâmbătă liderul de la Ankara, portivit căruia 75.000 de migranţi sirieni urmează să intre în blocul comunitar.

Potrivit ONU, 13.000 de migranţi sunt masaţi în prezent la frontiera dintre Turcia şi Grecia.

Ţinând cont de această situaţie, Frontex, agenţia europeană pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă, a anunţat duminică ridicarea nivelului de alertă la graniţa dintre cele două ţări şi desfăşurarea de întăriri.

După pierderea a 33 de militari în Siria, ucişi joi, Turcia a lansat operaţiunea „Scutul de primăvară“ împotriva trupelor loiale lui Bashar al-Assad.

O întâlnire pe tema situaţiei din Idlib este prevăzută să aibă loc joi, la Moscova, între Recep Tayyip Erdogan şi omologul său rus Vladimir Putin.

LASA UN COMENTARIU