BOZGORUL care a spanzurat o papusa cu chipul lui AVRAM INACU s-a mutat in Ucraina si il admira pe Putin

bozgor

Csibi Barna, maghiarul cunoscut pentru militantismul sau pus in slujba obtinerii autonomiei Tinutului Secuiesc, dar si pentru faptul ca a spanzurat o papusa care-l intruchipa pe Avram Iancu, s-a stabilit in Ucraina, unde e de partea insurgentilor pro-rusi din estul tarii.

„Daca tu esti sincer cu tine si te uiti in jur, Vladimir Putin este singurul care sustine acest drept (autonomie teritoriala – n.red.) Eu cred ceea ce vad si tu faci acelasi lucru. Si eu vad ca Rusia respecta dreptul la autodeterminare a Donetkului sau Luganskului”, a povestit Csibi Barna intr-un interviu pentru RISE Project.

Csibi Barna s-a aratat dezamagit ca Rusia nu intervine pentru insurgentii din estul Ucrainei, pentru a-i ajuta sa obtina independenta.

„Actiunile si retorica Rusiei sunt chiar dezamagitoare. In Donetk si Lugansk ce se comite este deja crima impotriva umanitatii si conform legilor internationale, Rusia ar avea tot dreptul sa intervina, dar ei, totusi, nu intervin. Acolo sunt etnici rusi, si poate chiar si cetateni rusi, doborati cu zecile”, a spus Barna.

Citiți și:  Strategia NATO se reconfigureaza. Lovitura SOC pentru Ucraina chiar din partea vecinilor

Tanarul maghiar considera ca ceea ce se intampla in Ucraina reprezinta un masacru indreptat impotriva popoarelor din Lugansk si Donetk.

„Acelasi drept il are si poporul din Lugansk si cel din Donetk. Au dreptul la autodeterminare si ei si-au manifestat acest drept printr-un referendum. Au facut totul absolut legal, conform legii, si a iesit, pe baza referendumului, ca ei vor sa stea intr-un stat propriu. Si ce a facut Ucraina? A atacat aceste doua state propriu- nascute si a ucis populatia cu sange rece”, a mai declarat el.

Csibi Barna sustine si faptul ca insurgentii pro-rusi nu ar fi avut motive sa doboare avionul Malaysia Airlines.

„Nu pot sa cred ca pro-rusii au doborat avionul cu pasageri pentru ca ei n-au de ce sa faca acest lucru. Ei, ce castig ar fi avut cei din Novorusia daca ar fi doborat avionul respectiv? Se poate sa-l fi doborat din greseala, asta pot sa admit. Daca asta e o greseala, atunci… stii… imi pare bine ca nu e problema mea”, spune Barna.

Citiți și:  Ucraina, sub TEROAREA războiului. Traiul localnicilor aflaţi sub noua ameninţare

Acesta crede si faptul ca Rusia i-ar putea sprijini pe secui sa obtina independenta Tinutului Secuiesc.

„Rusia sustine independenta Tinutului Secuiesc. Din interes strategic. Poporul secuiesc doreste autodeterminare exact ca si poporul din Donetk. De fapt, rusii, in mass media ruseasca, se ocupa foarte intens de problematica secuilor.

Si eu m-am mirat cat de multe lucruri stiu rusii despre noi. Si am facut si o gluma: rusii stiu mai multe despre secui decat Orban Viktor”, a spus Csibi Barna, adaugand si faptul ca Tinutul Secuiesc isi va obtine indeopendenta „foarte repede”.

Csibi Barna a fost concediat de la ANAF in 2011, dupa ce a lipsit nemotivat o saptamana de la munca. El declansase anterior un mare scandal dupa ce a spanzurat o papusa care il intruchipa pe Avram Iancu intr-o piata din Miercurea Ciuc. – Sursa – Nationalisti.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. La ce va asteptati ? Fierbe sangele in el. Numai cea cu coasa il mai poate linisti. Numai bine, Odorica

  2. De cand sunt de luat in seama parerile dezaxatului? Ce ne intereseaza ce parere are el despre ceva? Oricum o banuim. Moarte celor pe care el nu-i simpatizeaza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.